fbpx
Simone Fattal er en av to utstillere ved Bergen kunsthall. (Foto: Thor Brødreskift.)
Vernissageguiden

Disse fire utstillingene bør du få med deg i Bergen i sommer

Det er nok å gjøre i et regnfullt Bergen denne sommeren. Her er de beste kunstutstillingene byen har å by på akkurat nå.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av sommerens beste utstillinger.

Vi lever i en usikker tid, og planlegging av framtiden har sjelden vært vanskeligere. Er det imidlertid én ting vi kan være helt sikre på, så er det at sommeren i Bergen kommer til å være preget av noen regnværsdager.

Da er det enda godt at du kan fylle disse med kunstnerisk påfyll. Flere av Bergens største visningsrom holder åpent gjennom ferien, og tilbyr blant annet erotiske Picasso-verk, stedssensitive lysskulpturer og utforskning av maktstrukturer i arkitekturen.

Med andre ord: Litt av hvert. God sommer!

Simone Fattal er en av to utstillere ved Bergen kunsthall. (Foto: Thor Brødreskift.)

Gjenåpning av storsatsning på Bergen kunsthall

Dobbelutstilling på Bergen kunsthall står fram til 16. august i Rasmus Meyers allé 5.

Ettersom at Bergen kunsthall måtte stenge to av sine utstillinger i mars, forholdsvis raskt etter åpningen, har de besluttet å forlenge dem til helt over sommeren.

Den ene utstillingen er kunsthallens første store utstilling i år, og er en omfattende presentasjon av den libanesisk-amerikanske kunstneren Simone Fattal. Her kan vi oppleve arbeider fra 1970-tallet og fram til i dag, presentert i en ikke-kronologisk installasjon.

Fattal arbeider med et bredt spekter av materialer, men er mest kjent for sine keramikkfigurer ofte glasert i skinnende farger. Her ser vi hennes interesse for mytologi og arkitektur, sammen med menneskelige temaer knyttet til ødeleggelse etter krigserfaringer.

I den andre utstillingen blir vi presentert for Adelita Husni-Bey, som er en libysk-italiensk kunstner og pedagog. «Maktspill» er både en installasjon og en workshop, hvor hun utforsker maktforhold mellom grupper.

Les mer her.

Josefine Lyche er en av utstillerne i Kraft sin nye sommerutstilling. (Foto: Kraft.)

Sommerutstilling på Kraft

Trippelutstilling på Kraft står fram til 9. august i Vågsallmenningen 12.

På Kraft kan du oppleve arbeider av kunstnerne Brit Dyrnes, Josefine Lyche og Michal Fargo i hver sin separatutstilling.

Dyrnes viser helt nye keramiske arbeider i utstillingen «Hva bærer jeg med meg?» i Galleriet, mens Lyche viser frem tre stedssensitive lysskulpturer i utstillingen «Jærtegn» i Hvelvet. Fargo på sin side utforsker grensen mellom det organiske og syntetiske, og det forhistoriske og moderne, i en serie keramiske arbeider, som er å se i Prosjektrommet.

Les mer her.

«Succession» fra 1968 av Pablo Picasso. (Foto: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.)

Erotiske Picasso-verk

«Pablo Picasso. Suite 347» på Kode 2 står fram til 20. september.

Utstillingen «Pablo Picasso. Suite 347» ble først vist på Henie Onstad kunstsenter tidligere i vår, og mottok strålende kritikk fra en rekke anmeldere.

Nå er den utstilt på Kode, og skal stå helt frem til 20. september.

Utstillingen viser en nokså unik serie med grafiske Picasso-arbeider, kalt «Suite 347». Den spanske kunstneren (1881-1973) var praktiserende helt til det siste, og disse arbeidene er blant hans aller seneste verk.

Serien har sjelden blitt vist i sin helhet, og ble tidligere sensurert på grunn av sitt eksplisitte erotiske innholdet.

Les mer her.

I Sunah Choi sin utstillingen «Banco» blir vi presentert for abstraksjoner av maktstrukturer som er å se i arkitektoniske bilder, som velstand og vekst. (Foto: Kunsthall 3,14.)

Trippelutstilling

Trippelutstilling på Kunsthall 3,14 åpner fredag 6. mars klokken 18.00 i Vågsallmenningen 12.

6. mars, like før alt av kulturinstitusjoner måtte stenge ned, åpnet Kunsthall 3,14 tre nye utstillinger. Disse skulle egentlig bare stå fram til mai, men heldigvis for oss har de valgt å forlenge visningstiden til midten av august.

I hovedhallen finner vi utstillingen «Banco» av Sunah Choi, hvor vi blir presentert for kunstnerens abstraksjoner av maktstrukturer som stammer fra arkitektoniske bilder. Fokuset ligger på arkitektur som symbol på styrke og økonomisk velstand og vekst.

I hvelvet finner vi videoverket «Dalen/The Valley» av Åse Løvgren og Stine Gonsholt, som utforsker globale endringer knyttet til økonomi, produksjon, digitalisering og handel.

I inngangspartiet finner vi som vanlig et lydverk gjennom prosjektet «Parabol», som er et samarbeid med Lydgalleriet. Denne gangen kan vi høre et verket «A Financial Story» av Arthur Hureau.

Les mer her.