Natt til fredag anmeldte Politiet i Sørøst en tenåring for å ha røyket en joint. Nå er Norge et trygt land igjen. (Illustrasjonsfoto: Politiet/kollasj.)
Nyhetsvarsel:

Heltemodig innsats fra Politiet i helgen: – Krigen mot narkotika er vunnet

Snare tolv timer etter at Politiet i Sør-Øst anmeldte en tenåring for å ha røyket en joint, skal Norge ha blitt et trygt land igjen.
Saken er «En mann i slutten av tenårene vil bli anmeldt for å ha røyket en joint», skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

TØNSBERG SENTRUM: Det var natt til fredag at en mann i slutten av tenårene skal ha sittet på en benk. Benken skal ikke ha blitt skadet under hendelsen, men gutten hadde dessuten røyket en joint på den:

– Dette var ikke en vanlig sigarett, nei, sier politibetjent Hårek Sjåvin.

Derfor gjorde politibetjenten det nødvendige: Skjøt tre vådeskudd mot himmelen og anmeldte gutten på stedet.

Eksepsjonell og rekordrask anmeldelse

Til tross for den dramatiske rapportutfyllingen, skal politibetjenten ha kommet uskadet fra åstedet. Vi møter Hårek Sjåvin like i nærheten av benken hvor det hele skal ha utspilt seg.

– Gratulerer! Hvordan føles det?

– Det var da så lite, sier politibetjenten.

– Du har jo reddet en gutt.

– Nei. Jeg har reddet samfunnet. Men først og fremst så har vi anmeldt en trussel mot den vakre politistaten.

– Absolutt! Ikke dårlig! Hvordan utspilte det seg?

– Vi fikk øye på ham fra lang avstand. Jeg tilkalte ekstrastyrker, så vi ble 13 patruljer som omringet ham, inkludert hundepatruljer, for å forsikre oss om at han ikke skulle begynne å løpe, sier Sjåvin.

– Hva tenkte du da du først forstod at det ikke var en vanlig sigarett han røyket?

– At her sitter en korrupt mafiaboss. Klart vi måtte anmelde, sier han.

Videre skal politibetjenten ha tatt håndjern på tenåringen, og kjørt ham rett inn på glattcellen.

– Folk gjør rare ting på rus som weed, kokain og heroin. Vi er ikke dumme. Klart vi måtte få ham i trygghet.

For i motsetning til folk flest, som ikke pleier å anmelde mennesker som røyker en joint, ville politibetjenten den narkomane tenåringen godt. Nå venter en lykkelig fremtid.

Slik gjorde de det. (Foto: Christian Nørstebø/Politidirektoratet.)

Umiddelbar effekt

Selv om de fremste ekspertene på feltet hevder at den såkalte krigen mot narkotika har feilet, og at forbudslinjen har tatt langt flere liv enn selve dopet, mener Sjåvin at å anmelde rusmisbrukere, en etter en, vil føre til et bedre samfunn.

– Bare sekunder etter anmeldelsen, merket vi en bedring. Politianmeldelser av rusmisbrukere har umiddelbar effekt, sier Sjåvin.

– Hvordan da?

– Jeg gikk opp fra 88 til 89 anmeldelser hittil i år. Målet er 100 innen sommeren er omme, og da kaller jeg krigen mot narkotika for vunnet, sier han.

TAKKNEMLIG: – Fremtiden ser langt lysere ut nå, sier den arresterte tenåringen som hadde røyket en joint. Nå er han blitt lege, advokat og ingeniør. (Foto: Danby Choi.)

Takknemlig

Det er en takknemlig gutt vi møter bak gitteret hos kriminalomsorgen i Sem fengsel. Av hensyn til familie ønsker han å forbli anonym.

– Jeg er ufattelig takknemlig for at Politiet anmeldte meg, sier han, og innrømmer:

– Jeg har jo røyket hasj flere gang før, og da må man straffes for det. Nå som jeg må sone en dom, endres alt.

En rusfri og dermed lykkelig fremtid venter. Men først: Fengsel.

– Jeg kunne velge mellom bot og fengsel, men i og med at jeg er arbeidsledig, så måtte det jo bli fengsel, ler gutten, og fortsetter:

– Men her har jeg tak over hodet.

Så du har lært noe nå, narkis?

– Jepp. Nå som jeg har en prikk på rullebladet og litt fengselserfaring å vise til, vil jeg komme ut i samfunnet med jobb og gode fremtidsutsikter. En politianmeldelse var faktisk akkurat det jeg trengte.

 

Dette er satire. Artikkelen er bare delvis sann.