Bergen kunsthall er aktuell med utstillingene «Fix your Gaze on Saturn's Rings» og «Maktspill». (Foto: Thor Brødreskift.)
Vernissageguiden

Dette er kunstopplevelsene du bør få med deg i Bergen denne uken

Få med deg gratisvisning av en av Bergens mest aktuelle utstillinger akkurat nå! Dette er Vernissageguidens anbefalinger.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukens beste utstillingsåpninger.

Bergens kunstscenen er muligens fortsatt litt i sommermodus, og det er lite nytt å melde.

Det betyr imidlertid ikke at det ikke er nok av god kunst å se. For deg som ikke er den første til å hive seg rundt når det åpner en ny utstilling, kan vi anbefale å sette av torsdagskvelden til å se Bergen kunsthalls to utstillinger. Mellom 17.00 og 20.00 får du nemlig gratis inngang i begge utstillingene.

Her får du både innblikk i kunstnerskap til libanesisk-amerikanske Simone Fattal og installasjonen og workshopen til Adelita Husni-Bey, hvor hun utforsker maktforhold mellom grupper.

Vi anbefaler også å ta turen til Norsk Trikotasjemuseum hvor Marianne Moe viser fram helt nye arbeider i filt.

Bergen kunsthall er aktuell med utstillingene «Fix your Gaze on Saturn’s Rings» og «Maktspill». (Foto: Bergen kunsthall.)

Gratis inngang

Dobbelutstilling på Bergen kunsthall står fram til 16. august i Rasmus Meyers allé 5.

Det kan være vanskelig å finne tid til å oppsøke kunstutstillinger i en travel hverdag. Heldigvis for oss holder Bergen kunsthall kveldsåpent med gratis inngang hver torsdag i sine nåværende utstillinger.

For tiden huser kunsthallen «Fix your Gaze on Saturn’s Rings», som er en omfattende presentasjon av den libanesisk-amerikanske kunstneren Simone Fattal, og «Maktspill» av Adelita Husni-Bey, som både er en installasjon og workshop hvor kunstneren utforsker maktforholdet mellom grupper.

Søndag 9. august blir det også holdt omvisning i utstillingen.

Les mer her.

Marianne Moe bor og arbeider i Bergen, og er også utdannet ved Kunsthøgskolen i samme by.(Foto: Norsk Trikotasjemuseum.)

I brytningen

«Mellom ljos og mørke» av Marinne Moe vises på Norsk Trikotasjemuseum fram til 6. september i Salhusvegen 201.

Ta også turen innom Norsk Trikotasjemuseum hvor Marianne Moe viser utstillingen «Mellom ljos og mørke».

Moes arbeider består av trykte eller fargede strimler i filt som er satt sammen på ulike måter. I denne utstillingen kan du oppleve helt nye arbeider – flere forholdsvis monumentale – i ullfilt, som spiller på fargene som oppstår i skiftet mellom lys og mørke.

Les mer her.