Trondheim kunstmuseum avdeling Gråmølna viser for tiden Cassius Fadlabi sin utstilling «Birds of Metal». (Foto: Trondheim kunstmuseum.)
Vernissageguiden

Dette er kunstopplevelsene du bør få med deg i Trondheim denne uken

Fortsatt ikke fått med deg sommerutstillingene i Trondheim? Da er denne uken en ypperlig anledning til å få litt kulturelt påfyll.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukens beste utstillingsåpninger.

Det er fortsatt nokså stille på kunstfronten i Trondheim denne uken, men det betyr også at man fortsatt har god tid til å få med seg de mange utstillingene som åpnet før ferien. Enda bedre er det at ukens program tilbyr publikum et dypere innblikk i utstillingene.

Det blir holdt en digital forelesningsserie om utstillingen «Beyond Measure» på Trondheim kunstmuseum, mens man på TKM Gråmølna kan få en omvisning av selveste direktøren i utstillingen «Birds of Metal» av Cassius Fadlabi.

Vida Lavén har skapt verdens nest største bamse og plassert den ved siden av verdens nest minste bamse på Trondheim kunstmuseum. (Foto: Jean-Baptiste Beranger.)

Forelesningsserie

«Talks» om «Beyond Measure» på Trondheim kunstmuseum starter torsdag 6. august klokken 14.00. 

På torsdag blir det digital forelsningserie om utstillingen «Beyond Measure» på Trondheim kunstmuseum, som setter fokus på måling som handling, og hvordan det er noe fundamentalt menneskelig.

Sophia Efstathiou, Emily Herring, Leah McClimans, Aksel Tjora, Ray Monk og Johan Börjesson har alle vært bidragsytere til en bok om utstillingen, og vil gjennom forelesningsserien diskutere fenomenet måling innen kunst, filosofi og samfunn. Forelesningene blir holdt både på engelsk og på norsk.

Les mer her.

Til utstillingen «Birds of metal» har kunstneren Fadlabi latt seg inspirere av den karibiske musikksjangeren calypso. (Foto: Nizam Najaar.)

Introduksjon i Fadlabi-utstilling

Omvisning i «Birds of Metal» av Cassius Fadlabi på TKM Gtåmølna starter 13.00 i Trenerys gate 9.

Har du enda ikke fått med deg Fadlabis utstilling på Trondheim kunstmuseum avdeling Gråmølna, er lørdag formiddag en perfekt anledning! Da skal nemlig direktør ved TKM Grømålna, Johan Börjesson, holde en omvisning i utstilling i tidsrommet 13.00 til 13.30.

Kunstneren har latt seg inspirere av den karibiske musikksjangeren calypso, og viser fargesterke malerier hvor store politiske spørsmål blandes med kunstnerens egne personlige erfaringer.

Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten.

Ler mer her.