70 mill. i potten

Over 3.700 har søkt om å få korona-kunstnerstipend fra Kulturrådet

Cezinando vinner pris for årets nykommer under utdelingen av NRK P3 Gull på Sentralen i Oslo i 2017. Som mange andre artister har han fått konserter kansellert som følge av koronapandemien. Nå er han blant over 3.700 som har søkt kompenserende kunstnerstipend. (Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.)
Cezinando vinner pris for årets nykommer under utdelingen av NRK P3 Gull på Sentralen i Oslo i 2017. Som mange andre artister har han fått konserter kansellert som følge av koronapandemien. Nå er han blant over 3.700 som har søkt kompenserende kunstnerstipend. (Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.)
Deriblant Bjørn Eidsvåg, Emilie Nicolas og Cezinando.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Mange kunstnere og musikere er i økonomisk hardt vær som følge av koronapandemien.

Stipendet forvaltes av Norsk kulturråd, og fristen for å søke gikk ut 5. august, ifølge VG.

70 millioner kroner er øremerket ordningen og skal fordeles som en engangssum på 100.000 kroner til 700 søkere. Det betyr at færre enn hver femte søker vil få søknaden innvilget.

Flere av artistene som har søkt om krisehjelp i koronatiden, er blant de største norske artistnavnene som har vokst fram det siste drøye tiåret.

Blant disse er Bjarne Brøndbo, Cezinando, John Olav Nilsen, Gabrielle Leithaug, Frank «Tønes» Tønnesen, Stein Torleif Bjella, Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik, Pål «Moddi» Knutsen og Emilie Nicolas, skriver avisen.

Annonse
Bjørn Eidsvåg er blant førstegangssøkerne på Statens kunstnerstipend (SKS). (Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix.)

Blant søkerne finner man også Bjørn Eidsvåg.

– Han søker på grunn av et radikalt inntektstap i en periode hvor han finansierer et nytt album, sier hans pressetalsperson Elise Steffensen i Sesong 1.

Hun legger til at Eidsvåg har benyttet seg svært lite av offentlige støtteordninger gjennom karrieren sin.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar