fbpx
Etikk og estetikk

Er mennene blitt taperne i samfunnet? Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø svarer ærlig

Dagbladets kulturkommentator, Inger Merete Hobbelstad, svarer «ja» på spørsmålet om ytringsfriheten er truet. Samfunnsdebattant og kunstnerisk leder i dansekompaniet Tabanka, Thomas Talawa Prestø, svarer nei. (Foto: Danby Choi.)
Dagbladets kulturkommentator, Inger Merete Hobbelstad, svarer «ja» på spørsmålet om ytringsfriheten er truet. Samfunnsdebattant og kunstnerisk leder i dansekompaniet Tabanka, Thomas Talawa Prestø, svarer nei. (Foto: Danby Choi.)
Kulturkommentatoren og samfunnsdebattanten er gjester i andre episode av Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Andre episode av Etikk og estetikk er ute nå.

Hva svarer du når du blir konfrontert med de vanskeligste kultur- og samfunsspørsmålene i vår tid?

Etikk og estetikk inviterer noen av landets fremste kommentatorer og debattanter til å konkludere i de brennhete og følelsesladde kulturdebattene.

I andre episode, som nå er ute på plattformer som Spotify og Podkaster, møter vi Dagbladets kulturkommentator, Inger Merete Hobbelstad, og debattant og kunstnerisk leder i dansekompaniet Tabanka, Thomas Talawa Prestø.

Vi spurte: Er ytringsfriheten truet? Har identitetspolitikken gått for langt? Er menn blitt taperne i samfunnet? Og bør vi rive statuene vi ikke liker?

Annonse

Full av problemstillinger

Bakgrunnen for spørsmålene er noen av debattene som har pågått den siste tiden, både i Norge og internasjonalt, om ytringsfrihet, identitetspolitikk, menn og statuer.

Ny bok om mannsrollen vekker oppsikt i Danmark, skriver Aftenposten. Forfatterne Sofie Jama og Hassan Preisler mener maktrollen er snudd, og at «menn er blitt taperne».

I et åpent brev publisert i Harper’s Magazine har 150 intellektuelle uttrykt uro over den åpne debatten, som de mener er truet av intoleranse for motstridende meninger.

På høyskoler og universiteter kreves det at skjev teori, interseksjonell feminisme, kritisk raseteori og mer blir en del av pensum, noe kritikerne kaller for identitetspolitikk.

4.000 signerte et opprop og krevde at monumenter av Ludvig Holberg og Winston Churchill i Oslo skulle rives. I USA og Storbritannia har «slavehandlerstatuer» allerede blitt revet.

Følg oss på Spotify!

Etikk og estetikk er tilgjengelig på Apple Podkaster, Google Podkaster, Soundcloud og flere, i tillegg til Spotify. Husk å abonnere!