Musikkvideopremiere

Disco til lunsj? Hedda Mae byr opp til tidlig helg med ny musikkvideo

Musikkvideopremiere: Hedda Mae (22) har sunget i kor og spilt piano. Nå terper på koreografi gjennom musikkvideoen «Madness». Regi: Brusjan.
Musikkvideopremiere: Hedda Mae (22) har sunget i kor og spilt piano. Nå terper på koreografi gjennom musikkvideoen «Madness». Regi: Brusjan.
Hun debuterte tidligere i år, men er allerede ute med sin tredje musikkvideo. Snart kommer tre EP-er på rappen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Hedda Mae er ute med ny musikkvideo.

Musiker Hedda Mae (22) debuterte tidligere i år, men er allerede ute med sin tredje musikkvideo.

«Madness», som nå premierer i Subjekt, er dessuten en smakebit fra en allerede planlagt EP-trilogi, som i første omgang kommer i oktober.

Det vitner kanskje om et navn som du vil høre mer av i årene som kommer, en som både satser og som satses på.

Sommerfestivaler og konserter forsvant like fort som de dukket opp for Hedda Mae. Fokuset ble på å rulle ut singler. Foto: akam1k3.

Våger å være glad

Den unge og lovende bergenseren svarer telefonen fra Subjekt på kav østlandsdialekt. Har vi ringt feil?

Annonse

– Jeg er ganske dialektforvirret, ler hun, som flyttet med familien til Bergen da hun var seks.

Siden har hun pendlet til Oslo for å finne seg selv og sitt lydbilde.

– Vi klarte å forme et sound, mye inspirert av artister jeg har sett opp til. Spesielt Anderson Paak og Bruno Mars, sier Hedda Mae.

Hun snakker om et samarbeid med produsent Benjamin Giørtz, kjent fra blant annet Kid Astray, samt produsentroller for gigantiske musikernavn som Icona Pop og Kelvin James.

Gjennom samarbeidet fant Hedda Mae et varmere, lystigere, mer oppstemt og mer funky lydbilde, hvor hun føler seg hjemme.

– Det er viktig at personligheten min kjenner gjennom i låtene, sier hun, og fortsetter:

– Det tør jeg mye mer nå, enn da jeg startet.

Skeptiske møter

Luftgitar, «wacking» og «Saturday Night Fever»-inspirert discoestetikk er blant ingrediensene i Hedda Mae (22) sin nye musikkvideo.

– Jeg setter pris pris på artister som har en tydelig estetikk fra start. Det gjør artisten mer interessant, og lettere å skjønne seg på hva han eller hun prøver å si, sier hun.

– Og hva er det du vil si?

– Teksten handler om frustrasjonen rundt mennesker som plutselig blir veldig hyggelige rundt deg, og veldig interessert i det du driver med. Ut av ingenting. Man starter på betvile genuiniteten og intensjonen, sier hun.

– Spennende. Hinter du til musikkbransjen? Kjærlighet?

– Teksten kan være relevant for ulike folk, men det er en virkelig hendelse som er inspirasjonen bak teksten, sier hun.

Noe tydeligere ønsker hun ikke være.

– Det er åpent for tolkning, ler hun.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar