Musikkvideopremiere: Maria Træbakken spiller på nostalgisk salgsestetikk i ny video full av humør. (Regi: Abdi Junior/David Vu.)
Musikkvideopremiere

Liker seg best i det kommersielle pop-universet: Se Zupermarias hyllest til den utryddede tv-shoppingen

24 år gamle Maria Træbakken liker seg så godt i pop-universet at hun ville selge musikken sin gjennom utgått «TV-shop»-estetikk.
Saken er Zupermaria er ute med ny musikkvideo.

Zupermaria, hvis egentlige navn er Maria Træbakken (24), er ute med en video best beskrevet som kommersiell.

Bildene, tydelig inspirert av 90-tallets tv shops, skal gi en ny inngang til låten «E på saken», fra debutalbumet «Ka har du gjort nå Maria» (2020).

– Jeg ville at det skulle være litt «funny». TV-shop er jo legendarisk, og alle i min generasjon vet hva det er, og hvor ikonisk det er, sier Træbakken entusiastisk til Subjekt.

– Det var veldig gøy å lage den, fortsetter bergenseren.

På debutalbumet finner vi tekster som er skrevet for flere år siden, men som ikke har funnet veien ut før nå. (Foto: Skjermdump fra musikkvideo:)

Komfortabel med pop

Træbakken debuterte for halvannet år siden med poplåten «Unnskyld» (2019) . Siden det har hun hatt flere radiolistinger, blant annet med den A-listede «Balenciaga» (2020), og «Ingenting er lenger som det var» (2020).

Debutalbumet er preget av lekne tekster og melodier med fokus på store refrenger. Hun nevner inspirasjoner som Veronica Maggio, Lars Vaular og Jan Eggum. Artister som favner et bredt spekter i popsfæren. Et musikalsk hjørne hun trives godt i.

– Jeg liker pop, fordi der er spekteret mye større. Man er ikke låst til noen ting. Og sånn føler jeg at jeg er også!

På «E på saken» gjenforenes hun med produsent og samarbeidspartner Coucheron. Produsenten har blant annet jobbet med Emir, Unge Ferrari, Ary og Thomas Dybdahl, og samarbeidet beskriver Træbakken som ukomplisert.

– Jeg visste vi hadde en god flyt og «E på saken» skjedde ganske fort. Sebb [Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen, red. anm.] hadde en beat på lager, og jeg vibet med en gang. Demoen kom på 15 minutter.

– Veldig digg, legger Træbakken til.

Zupermaria er aktuell med album på utpreget bergensk. (Foto: Skjermdump fra musikkvideo.)

Mer ekte på egen dialekt

Låten, og hele albumet forøvrig, er skrevet og framført på kav bergensk. Sånn blir det mer genuint, mener Træbakken:

– Siterer Jan Eggum her, som en gang sa at om man ikke har noe å si, så synger du på engelsk.

Hun ler.

– Det stemmer jo så klart ikke, men jeg føler jeg har noe å si, og for meg blir det mer ekte når jeg synger på egen dialekt, sier hun.

Og hva har du å si?

– Vil si hvordan det er å være ung og rastløs og nysgjerrig på den syke verden vi lever i.

På planene fremover røper hun blant annet en utforsking av den omstridte videoappen Tiktok.

– Jeg har prøvd meg litt der, men jeg er ikke så god som jeg tenkte jeg skulle være, så jeg forblir en trofast seer istedenfor, sier hun.

Og fortsetter:

– Jeg skal «gønne» på i studio, slik jeg har gjort i hele år. Og så skal jeg faktisk spille min første, egne konsert på USF Verftet 29. oktober! Kom, oppfordrer hun.

Subjekt elsker musikkvideoer, og vil bidra til å holde liv i musikkvideoformatet. Har du en spennende musikkvideo som skal lanseres? Ta kontakt med oss.