Theodor Kittelsens 117 år gamle maleri, «Andersnatten», ble produsert og utstilt for Blomqvist kunsthandel i 1903. Den gangen med en prislapp på 1.000 kroner. Tirsdag kveld ble det solgt for 14 millioner på det samme auksjonshuset. Det er ny norsk rekord. (Foto: Edvard Granum Dillner.)
Svimlende summer

Omsatte kunst for over 40 millioner på under to timer. Det er bare en av flere rekorder som ble satt i går kveld

Blomqvist kunsthandel kan le hele veien til banken etter å ha satt flere norske rekorder tirsdag kveld. Kittelsen gikk for 14 millioner. Bjertnæs satte personlig rekord. Etter kveldens siste hammerslag hadde Blomqvist solgt kunst for godt over 300.000 i minuttet.
Bli Subjekt Pluss-medlem for å lese artikkelen og få mange andre fordeler!
Månedlig
1,- første mnd.
Årlig
1,- første mnd.