Tom bok topper listene

Konseptuell bok om Salvini med tomme sider har blitt en bestselger i Italia

En bok om Italias tidligere innenriksminister, Matteo Salvini, som kun har tomme sider, har blitt en bestselger i landet. (Foto: Roberto Monaldo / LaPresse via AP/NTB.)
En bok om Italias tidligere innenriksminister, Matteo Salvini, som kun har tomme sider, har blitt en bestselger i landet. (Foto: Roberto Monaldo / LaPresse via AP/NTB.)
En bok om Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini topper salgslistene på Amazon, selv om den kun har tomme sider.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Konseptuell bok uten innhold er blitt italiensk bestselger.

Tom bok topper listene

Boken «Hvorfor Salvini fortjener tillit, respekt og beundring» koster 6,99 euro, tilsvarende drøyt 74 kroner, er 110 sider lang og har i flere dager vært bestselgeren på Amazons italienske nettsider.

– Denne boken er full av tomme sider. Tross flere år med leting, fant vi ingenting om dette temaet, så bruk gjerne denne boken til dine egne notater, står det i beskrivelsen av boken, som ser ut til å være utgitt under et pseudonym.

Salvini leder det sterkt høyreorienterte partiet Ligaen og er en polariserende figur i Italia.

Annonse

Partiet er kjent som innvandringsfiendtlig og EU-kritisk.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar