Lønnsoppgjøret 2020

Ingen streikefare eller permitteringer i kultursektoren nå

Riksmekleren anmodet Spekter og LO stat om å avlyse meklingen på grunn av smittesituasjonen. Partene fant det fornuftig, og ble samtidig enige om å unngå streik.
Riksmekleren anmodet Spekter og LO stat om å avlyse meklingen på grunn av smittesituasjonen. Partene fant det fornuftig, og ble samtidig enige om å unngå streik.
Alle varsler om permitteringer for teatre, orkestre og Den norske opera og ballett er trukket tilbake etter at partene ble enige om lønnsoppgjøret for 2020.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Spekter og LO stat er blitt enige.

– Etter at Spekter og LO stat har kommet til enighet om lønnsoppgjøret 2020, er alle permitteringsvarsler for teatre, orkestre og Den norske opera og ballett trukket tilbake, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en pressemelding.

Streiken kunne ha blitt iverksatt dersom det ikke var mulig å sysselsette ansatte på en hensiktsmessig måte under en eventuell streik.

Anne-Kari Bratten forteller at arbeidstakersiden også har trukket varslene om mulig streikeuttak.

Les også: Streikefare i kulturektoren

Annonse

Avlyste meklingen

Forhandlingsenigheten skjedde etter at etter at riksmekleren anmodet Spekter og LO stat om å avlyse meklingen på grunn av smittesituasjonen.

Både Spekter og LO stat mente det var fornuftig å ikke samle så mange mennesker over så lang tid som en mekling innebærer, gitt det høye smittetrykket i samfunnet, sier hun.

– Driften i kulturvirksomhetene går dermed som normalt, men med de begrensninger som følger av smitteverntiltak knyttet til koronapandemien, sier Bratten, og fortsetter:

– Vi er fornøyd med å ha kommet fram til en løsning sammen med LO stat som gjør at det ikke blir streik.

Les også: Operaen varsler mulige permitteringer dersom det blir streik

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar