Blir ikke enige

Operaen varsler mulige permitteringer dersom det blir streik

Ansatte ved Den Norske Opera & Ballett fikk mandag tilsendt et betinget permitteringsvarsel fra ledelsen. Årsaken er faren for streik fra 12. januar. (Foto: Ørn E. Borgen/NTB.)
Ansatte ved Den Norske Opera & Ballett fikk mandag tilsendt et betinget permitteringsvarsel fra ledelsen. Årsaken er faren for streik fra 12. januar. (Foto: Ørn E. Borgen/NTB.)
Ansatte ved Den norske opera og ballett fikk mandag tilsendt et betinget permitteringsvarsel fra ledelsen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er LO Stat og arbeidsgiverforening Spekter er ikke enige om lønnsoppgjøret for 2020.

Årsaken er faren for streik fra 12. januar, ettersom LO Stat og arbeidsgiverforening Spekter ikke har blit enige i lønnsoppgjøret for 2020.

De to partene møtes til mekling 11. januar, men dersom ikke meklingen fører frem, er det varslet streik blant de organiserte ved Den norske opera og ballett.

– En konsekvens av streiken kan være at en del arbeidstakere ikke kan sysselsettes på rasjonell måte, skriver administrerende direktør Geir Bergkastet til de ansatte.

Varselet gjelder for alle ansatte fra 18. januar dersom det blir streik fra 12. januar.

Annonse
– En konsekvens av streiken kan være at en del arbeidstakere ikke kan sysselsettes på rasjonell måte, skriver administrerende direktør Geir Bergkastet ved Den norske opera og ballett til de ansatte. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)

Vil vurdere drift

I selve permitteringsvarselet står det at Den norske opera og ballett ved en eventuell streik må fortløpende vurdere om driften opprettholdes.

– Som følge av dette varsles du med dette om at du kan bli permittert dersom streik blir iverksatt, tidligst fra og med 18. januar. Vi vil så tidlig som mulig informere deg om det blir nødvendig å permittere deg og tidspunkt for permitteringen, heter det videre fra Bergkastet.

I eposten står det at det ikke er kjent hvor mange som kan ble rammet av en mulig streik, og at «hvilke personer som vil bli omfattet av eventuelle permitteringer vil bli varslet så snart som mulig etter mottak av plassfratredelser fra LO Stat».

Bergkastet opplyser at en mulig permittering med «stor sannsynlighet» vil vare til den eventuelle streiken er avsluttet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar