Retter opp feil i nytt opplag

Marte Michelet beklager feil i omstridt bok: – Jeg har gjort noen feil

Forfatter Marte Michelet beklager flere feil i boken «Hva visste hjemmefronten?". (Foto: Ørn E. Borgen/NTB.)
Forfatter Marte Michelet beklager flere feil i boken «Hva visste hjemmefronten?". (Foto: Ørn E. Borgen/NTB.)
Forfatteren beklager enkelte opplysninger i boken «Hva visste hjemmefronten?". Boken har møtt motstand fra flere hold.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Forfatter beklager omsider deler i sterkt kritisert bok.

Både historikere og familier til motstandsfolk har reagert på flere opplysninger i boken, som tar for seg hva hjemmefronten egentlig visste da jødeutryddelsen fant sted i Norge.

– Jeg har gjort noen feil som jeg har behov for å beklage, sier Michelet til Bergens Tidende.

Det hun beklager er blant annet framstillingen av ledelsen i Carl Fredriksens Transport.

Til BT sier Michelet at hun gikk for langt i å antyde at Reidar Larsen og Alf T. Pettersen «kun var drevet av et profittmotiv når de hjalp jøder på flukt».

Annonse

Den andre beklagelsen gjelder en feiltolkning av to brev skrevet av en annen Reidar, ikke Reidar Larsen.

– Feilen er rettet opp i den siste utgaven som kom av boken, men jeg har også behov for å beklage dette offentlig, sier Michelet, som samtidig sier at hun står inne for hovedinnholdet i boken.

– Selv om jeg gjorde noen feil i det som var et omfattende arbeid, står «Hva visste hjemmefronten?» støtt. Det er veldig viktig å avdekke hva slags behandling jødene i Norge faktisk ble utsatt for, sier Michelet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar