Berlin:

Politiet rykket ut til «koronarave» som viste seg å være digitalt

En bekymret kvinne varslet den tyske nødetaten om et «koronarave» med over 200 deltakere. Det viste seg å være en stor misforståelse. (Foto: Morris Pudwell.)
En bekymret kvinne varslet den tyske nødetaten om et «koronarave» med over 200 deltakere. Det viste seg å være en stor misforståelse. (Foto: Morris Pudwell.)
En ensom DJ var til stede da politiet ankom «festen». En bekymret varsler hadde forvekslet digitalt publikum med fysisk.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Politiet rykket ut til strømmefest.

Lyden av dunkende bass lekker gjennom vinduene idet det tyske politiet møter mannssterke opp på Berlin-klubben Magdalena lørdag kveld.

Det skriver den tyske avisen Berliner-Zeitung.

En bekymret kvinne hadde nemlig ringt nødnummeret og varslet om å ha sett en direktestrømmet fest på Facebook med over 200 deltakere.

Men i bydelen Friedrichshain fant politiet ingen ordentlig fest.

Annonse
Da tysk politi stormet Club Magdalena lørdag kveld, var det nesten like folketomt som på bildet. (Foto: Presse.)

Forvekslet digitalt publikum med fysisk

Etter flere forsøk på å få kontakt med arrangøren gjennom vinduene, åpnet en lett forvirret mann døren opp for politiet.

Inne i de romslige lokalene til technoklubben Magdalena stod en ensom DJ bak spakene, omringet av et lite kamerateam.

Kvinnen som varslet om «koronarave» hadde nemlig forvekslet et direktestrømmet DJ-sett med et fysisk publikumsarrangement.

Direktestrømmen hadde riktignok over 200 digitale seere.

Tidvis hadde direktestrømmen fra Club Magdalena godt over 200 seere digitalt. Men det var ikke noe å ringe politiet for. (Foto: Skjermdump.)

Forlot festen fredfullt

Etter å ha innsett misforståelsen skal politiet ha forlatt festen og latt den fortsette virtuelt.

Strømmingen fortsatte inn i de sene nattetimer, og var arrangert i anledning av klubbens niårsjubileum, ifølge den tyske avisen.

Les også: Tysk domstol mener techno er musikk

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar