Over og ut

Daft Punk går fra hverandre etter 28 år

Daft Punk gir seg etter 28 år. Duoen er mest kjent for låter som «Around the World», «One More Time» og «Harder, Better, Faster, stronger». Hitlåten «Get Lucky» fra 2013-albumet «Random Access Memories» ble solgt i millioner av eksemplarer over hele verden. Se videoen.
Daft Punk gir seg etter 28 år. Duoen er mest kjent for låter som «Around the World», «One More Time» og «Harder, Better, Faster, stronger». Hitlåten «Get Lucky» fra 2013-albumet «Random Access Memories» ble solgt i millioner av eksemplarer over hele verden. Se videoen.
Den franske elektronika-duoen legges ned, avslører medlemmene i en åtte minutter lang musikkvideo med tittelen «Epilogue».
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Daft Punk gir seg etter 28 år.

Det var Pitchfork som var først ute med nyheten om videoen mandag, og Daft Punks talsperson bekreftet senere at duoen er oppløst.

Thomas Bangalter og Guy-Mauel de Homem-Christo startet Daft Punk i Paris i 1993.

Gruppen har vært ekstremt innflytelsesrik både i Frankrike og internasjonalt.

Debutalbumet «Homework» fra 1997 regnes som en milepæl i den elektroniske dansemusikken.

Annonse

Harder, better, faster, stronger

Daft Punk fikk også oppmerksomhet for sitt hemmelighetsfulle image.

Da oppfølgeren «Discovery» ble sluppet i 2001 hadde Bangalter og Homem-Christo begynt å benytte seg av robotutrustningen som siden er forbundet med dem.

I et intervju med Rolling Stone i 2013 forklarte de at maskene var en måte å utforske «grensen mellom fiksjon og virkelighet» på.

Duoen er mest kjent for låter som «Around the World», «One More Time» og «Harder, Better, Faster, stronger». Hitlåten «Get Lucky» fra 2013-albumet «Random Access Memories» ble solgt i millioner av eksemplarer over hele verden.

Duoen og gjesteartistene Nile Rodgers og Pharrell Williams fikk flere Grammy-priser for prosjektet.

Fire studioalbum

Som Daft Punk slapp Bangalter og Homem-Christo bare fire studioalbum.

Like fullt ble de kjent for sin store arbeidskapasitet. De turnerte mye, slapp flere remiks- og livealbum og jobbet også i andre sjangrer.

Videoen som avslørte bruddet, er hentet fra duoens film «Electroma» fra 2006.

Verken der eller i talspersonens uttalelse oppgis noen årsak til at de to besluttet å skille lag.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar