Abid Rajas arbeidsgruppe:

Mener vi kan dra på festival i sommer

Folk koser seg i godværet på Øyafestivalen i Oslo i 2019. Kanskje blir det mulighet for festivaler her i landet også til sommeren. (Foto: Presse.)
Folk koser seg i godværet på Øyafestivalen i Oslo i 2019. Kanskje blir det mulighet for festivaler her i landet også til sommeren. (Foto: Presse.)
Sommerens festivaler kan gjennomføres med risikoreduserende tiltak. Det mener en arbeidsgruppe nedsatt av kulturministeren.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Abid Rajas arbeidsgruppe fra musikkscenen mener festivaler kan gjennomføres i sommer.

– En kombinasjon av vaksinering, hurtigtesting, helsepass og andre etablerte smitteverntiltak er oppskriften for å kunne gjennomføre store festivaler i sommer, mener «sommergruppen».

Konklusjonen er at store arrangementer kan gjennomføres uten større smitterisiko enn i samfunnet for øvrig, skriver Aftenposten.

Nå som sommergruppen har levert sin anbefaling, skal helsemyndighetene vurdere innholdet. Så skal regjeringen bestemme hvilke regler som vil gjelde for festivalene i sommer.

Regjeringen legger stor vekt på rådene fra helsemyndighetene.

Annonse

Kulturminister Abid Raja (V) sier i en pressemelding at situasjonen fortsatt er uforutsigbar.

– Vi er mange som håper at sommeren skal bli så normal som mulig, men det er flere faktorer som spiller inn. Jeg er glad for at sommergruppen er innstilt på fortsatt å gjøre en jobb fremover, sier Raja.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar