«Per for president»

Per Heimly stiller til valg – vil ha samisk praktbygg i Oslo

Per Heimly under en utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
Per Heimly under en utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. (Foto: Fredrik Hagen/NTB.)
Kjendisfotografen Per Heimly står på liste for Samefolkets parti i høstens sametingsvalg. Hans valgløfte er å kjempe for et samisk praktbygg i Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Per Heimly stiller til valg.

Heimly går til valg med slagordet «Per for president», skriver Fremover.

Fotografen står på tredjeplassen på lista til Samefolkets parti.

– Valgkretsen omfatter hele Sør-Norge. Her er vi et lite parti sammenlignet med det store Norske samers riksforbund, som sitter med makta i Sametinget, sier Heimly til Fremover, og fortsetter:

– Jeg liker meg som underdog, det har jeg vært hele livet. Det passer meg perfekt.

Annonse

Heimly ønsker å få bygget et samisk signalbygg i Oslo, som skal inkludere kunst, museum, tilbud for barn, ungdom og samt arena for konserter.

Les også: Profilerte kunstnere vil ha samisk kunsthall

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar