Er du der, Moxnes?

Rødt-politikere bør kunne bedre enn å henge ut sine meningsmotstandere

30. desember ble jeg gjort oppmerksom på at jeg og nære venner av meg var blitt hengt ut på Facebook. Ikke av hvem som helst, men av politikeren Maaz Ahmad, som sitter i det antirasistiske og minoritetspolitiske utvalg i Rødt, skriver Inger D. Karlsen. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
30. desember ble jeg gjort oppmerksom på at jeg og nære venner av meg var blitt hengt ut på Facebook. Ikke av hvem som helst, men av politikeren Maaz Ahmad, som sitter i det antirasistiske og minoritetspolitiske utvalg i Rødt, skriver Inger D. Karlsen. (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.)
Jeg trodde aldri jeg ville skrive dette innlegget, men nå gjør jeg det, endelig, skriver Inger D. Karlsen.
Sjanger Dette er et debattinnlegg. Meninger og analyser er av skribentens egne.
Saken er Pressekontakt i Teater Vildenvei, Inger D. Karlsen, reagerer på Rødt-politikers oppførsel.

30. desember ble jeg gjort oppmerksom på at jeg og nære venner av meg var blitt hengt ut på Facebook.

Ikke av hvem som helst, men av en politiker i Oslo Rødt.

Maaz Ahmad heter han, som hadde stjålet tre private Facebook-bilder fra min fødselsdag 28. august 2020 på Bristol i Oslo.

Dette på grunn av at min venn, Shakeel Rehman, var avbildet som «eneste hane i flokken» sammen med noen av mine nære venninner.

Annonse

Dette innlegget var en del av en personlig vendetta mot Rehman, noe vedkommende politiker har hatt mot ham gjennom flere år.

Som mange vet er Shakeel Rehman en aktiv debattant og sekularist.

Hallik og horer?

I innlegget kaller han Shakeel Rehman for «pimp», altså en hallik som bruker penger på sine damer.

Maaz Ahmad skriver ikke direkte at vi, kvinnene, er horer eller prostituerte, men det er jo underliggende i teksten.

Hvordan skal man ellers tolke det?

Hvilke verdier er det Rødt-politikeren fronter her?

Vi intetanende, kvinnene, blir altså hetset i et offentlig Facebook-innlegg på hans profil, og det er tilfeldig at jeg blir observant på det.

Krever svar

For noen uker siden skrev jeg en e-post til Bjørnar Moxnes og hans kommunikasjonssekretær.

Jeg ville informere om hva en av deres politikere hadde gjort, og sendte innlegget som Maaz Ahmad hadde publisert. Jeg ba dem vennligst ta dette opp med vedkommende for å få en unnskyldning.

Uten hell. Jeg har enda ikke fått noe svar fra verken partileder Moxness eller Oslo Rødt.

Jeg ville gjerne ha publisert dette svært graverende innlegget nå, men jeg har lovet en venninne som er avbildet om ikke å gjøre det.

Sjokkerende

De som var til stede av mine venninner syntes dette var svært sjokkerende.

Kan partileder Bjørnar Moxness leve godt med å ha slike politikere?

Partiet Rødt, som er så opptatt av høy moral, likhet og kvinners rettigheter.

Er det ok at intetanende kvinner blir fremstilt som horer?

Det er lenge siden jeg sendte e-posten. Jeg lurer på om Moxnes ikke synes at dette er noe å ta på vei for. For en partileder mener jeg dette er svært alvorlig.

Eller hva synes dere?

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar