Byrådslederen knuffer tilbake

Raja ber Raymond gjenåpne kulturlivet

Kulturminister Abid Raja sier han gjerne skulle sett at Oslo kommune hadde klart å være mer tilpasningsdyktige når det gjelder å se om det var mulig å ha noen institusjoner i Oslo åpne. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
Kulturminister Abid Raja sier han gjerne skulle sett at Oslo kommune hadde klart å være mer tilpasningsdyktige når det gjelder å se om det var mulig å ha noen institusjoner i Oslo åpne. (Foto: Ole Berg-Rusten/NTB.)
Kulturlivet i Oslo har vært nedstengt i et halvt år. Kulturminister Abid Raja (V) ber nå byrådslederen i Oslo om å prioritere kulturen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Strenge koronatiltak i Oslo.

– Oslos befolkning trenger å være på teater, kino og på Operaen. Det trenger også kulturlivet, sier Abid Raja (V) til Avisa Oslo.

Han viser til at nasjonale regler tillater at man kan samles hundre stykker hvis man sitter ved faste plasser.

– Med unntak av de få ukene rundt påsken, har vi nasjonalt klart å holde kulturlivet delvis åpent, sier Raja, og legger til:

– Hadde Oslo fulgt dette, kunne for eksempel Operaen vært åpen. Men Oslo har sine egne regler. De reglene er det Raymond Johansen som har bestemt, og den døren har vært stengt siden starten av november, sier Raja.

Annonse

Knuffer tilbake

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) ber Raja feie for egen dør.

– Raja har selv oppfordret kulturlivet til aktivitet, men ikke vært i stand til å skaffe til veie økonomisk støtte til alle som faktisk fulgte oppfordringen hans, sier Johansen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar