Anket dommen

Rapperen Kamelen frifunnet i ankesak

Rapperen Kamelen fra Bergen er i Agder lagmannsrett frifunnet etter at han ble bøtelagt og siden tiltalt for å forulempet politiet under en konsert i Kristiansand i 2018. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Rapperen Kamelen fra Bergen er i Agder lagmannsrett frifunnet etter at han ble bøtelagt og siden tiltalt for å forulempet politiet under en konsert i Kristiansand i 2018. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Marcus Kabelo Møll Mosele er i Agder lagmannsrett frifunnet for å ropt «fuck politi» under en konsert i Kristiansand i 2018.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kamelen anket «fuck politiet»-dom. Vant.

I september i fjor ble rapperen kjent skyldig på alle punkter i tiltalen da han sto tiltalt i Kristiansand tingrett.

Han måtte møte i retten etter at han nektet å betale et forelegg på 12.000 kroner etter en konsert på utestedet Kicks i Kristiansand i desember 2018.

Under konserten, hvor to politibetjenter med gule refleksvester kom inn i lokalet, crowd surfet Kamelen fra scenen til baren mens han skal ha ropt «fuck politi» og dette ble gjentatt av publikum.

Dommen fra tingretten om forulemping av offentlig tjenestemann ble kritisert fra et ytringsfrihetsperspektiv, men selv om rapperen nå ble frifunnet for dette punktet, var det ikke slike hensyn lagmannsretten la til grunn, skriver Rett 24.

Annonse

Domstolen trekker i stedet fram at Kamelen ikke kan ha vært klar over at politiet var til stede i lokalet, at ropene var en del av hans vanlige show og at det derfor ikke ble ansett som tilstrekkelig bevist for lagmannsretten at rapperen med forsett gikk inn for å forulempe de to polititjenestepersonene.

Ettersom Mosele var rettskraftig dømt for bruk av narkotika og for å ha motsatt seg pågripelse, ble boten han var ilagt redusert til 4.000 kroner.

Les også: Er politiet blitt for lettkrenket?

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar