Konsert uten korona

«Ingen tegn» til smittespredning under testkonsert i Barcelona

Det er ingenting som tyder på at det ble spredt koronasmitte under testkonserten i Barcelona i mars, der 5.000 uvaksinerte mennesker deltok. De ble hurtigtestet samme dag, og hadde på seg munnbind under konserten, men ellers var det ingen krav om sosial distansering. (Foto: Emilio Morenatti/AP/NTB.)
Det er ingenting som tyder på at det ble spredt koronasmitte under testkonserten i Barcelona i mars, der 5.000 uvaksinerte mennesker deltok. De ble hurtigtestet samme dag, og hadde på seg munnbind under konserten, men ellers var det ingen krav om sosial distansering. (Foto: Emilio Morenatti/AP/NTB.)
Det er ingen tegn til at de 5.000 uvaksinerte deltakerne på en testkonsert i Barcelona i mars, ble smittet, ifølge arrangøren.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Ingen ble smittet under testkonsert i Barcelona melder arrangøren.

Konsertdeltakerne ble PCR-testet to uker etter konserten, og «det er ingenting som tyder på at det ble spredt smitte under konserten», sier Josep Maria Llibre, som er spesialist på smittsomme sykdommer ved sykehuset Germans Trias i Pujiol i Barcelona.

Deltakerne ble hurtigtestet før konserten og var nødt til å ha på seg munnbind, men ellers var det ingen krav eller oppfordringer om sosial distansering under konserten.

I de to ukene etter konserten, ble det kun registrert smitte hos seks av de nesten 5.000 deltakerne. Fire av disse skal trolig ha blitt smittet andre steder, skriver den katalanske kringkasteren CCMA.

Blant konsertdeltakerne var det i snitt 130,7 smittetilfeller per 100.000 innbyggere i perioden, mindre enn halvparten av snittet i Barcelona i perioden for tilsvarende aldersgruppe. Det tallet var 295,5 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, heter det videre.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar