Bergen vil heller ikke bidra

FHI dropper forsøk med testkonserter etter nei fra kommunene

FHI sier at det likevel ikke er aktuelt å gjennomføre testkonsertene som var planlagt. Illustrasjonsfoto: (Foto: Berit Roald/NTB.)
FHI sier at det likevel ikke er aktuelt å gjennomføre testkonsertene som var planlagt. Illustrasjonsfoto: (Foto: Berit Roald/NTB.)
FHI vil ikke lenger gjennomføre testkonserter etter at byrådet sa nei til at slike konserter kan gjennomføres i Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kommunene sier nei til testkonserter.

– Det er ikke aktuelt å gjennomføre når det kun er mulig med konserter i Bergen. Så da er prosjektet dødt og begravet, sier prosjektansvarlig Atle Fretheim til Bergens Tidende mandag ettermiddag.

Like før hadde NRK publisert en sak der byrådet i Oslo sa at det ikke er aktuelt med testkonserter på grunn av smittesituasjonen.

– Det er fortsatt høye smittetall og mye å gjøre på smittesporing og testing, blant annet knyttet til pågående utbrudd blant unge, samt oppfølging av personer i innreisekarantene, sier Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) til kringkasteren.

Kan føre til utsatt gjenåpning

Regjeringen varslet i slutten av mai at den gir grønt lys for flere testkonserter for å finne ut om hurtigtesting av publikum kan redusere smitterisikoen.

Annonse

Arrangementene skulle være i regi av Folkehelseinstituttet (FHI) og en sammenslutning av store festivaler, deriblant Øyafestivalen, Bergen Live og Palmesus.

Steen sier at testkonsertene i verste fall kan føre til at videre gjenåpning av byen blir utsatt, og han mener at et slikt forsøk ikke bør gjennomføres slik smittesituasjonen i Oslo er nå.

Bergen vil heller ikke bidra

Mandag ettermiddag sa byrådet i Bergen nei til å tilby testkapasitet i forbindelse med slike konserter. Kommunen vil også forbeholde seg retten til å avlyse konsertene på kort varsel dersom smittesituasjonen skulle tilsi det.

– Smittevernoverlegen har uttrykt bekymring knyttet til gjennomføringen av arrangementene i Bergen, blant annet knyttet til risiko, nytteverdi og signaleffekt, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa (KrF).

Byrådet understreket likevel at de ikke ville overprøve regjeringens beslutning om å tillate testkonserter i Bergen, selv om de ikke selv vil avgi testkapasitet.

Kommunen var bedt om å ta stilling til gjennomføringen av to testkonserter i byen og gjennomføre om lag 9.000 tester i forbindelse med konsertene.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar