Nominert til Fritt ord-prisen

«Sløseriombudsmannen» nominert til Fritt ord-prisen

Gulati mener at Søberg har bidratt til en viktig og kontroversiell debatt om offentlig pengebruk, spesielt knyttet til kulturbransjen. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Gulati mener at Søberg har bidratt til en viktig og kontroversiell debatt om offentlig pengebruk, spesielt knyttet til kulturbransjen. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Are Søberg, kjent for Facebook-siden «Sløseriombudsmannen», er nominert til Fritt ord-prisen av Frps kulturpolitiske talsperson Himanshu Gulati.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Frps kulturpolitiske talsperson Himanshu Gulati har nominert Are Søberg til Fritt ord-pris.

Gulati mener at Søberg har bidratt til en viktig og kontroversiell debatt om offentlig pengebruk, spesielt knyttet til kulturbransjen.

– Istedenfor å hylle en person som har tatt opp kampen mot offentlig sløsing gjennom å avsløre hårreisende enkelteksempler, velger flere kunstnerorganisasjoner å kneble han. Det er en skam overfor alle de kunstnere som selv har måttet kjempe for sin rett til å ytre seg opp gjennom tidene, sier Gulati.

«Sløseriombudsmannen» Søberg har fått mye omtale etter at Ytringsfrihetskommisjonen inviterte ham til et innspillsmøte for kunstnere.

Les også: Gulati: – Marginale nisjeprosjekter og sære fetisjer burde ikke finansieres offentlig 

Annonse

Invitasjonen gjorde at kommisjonsmedlem Begard Reza valgte å trekke seg. I tillegg var forbundet Norske Dansekunstnere kritisk og skrev et innspillsbrev med bekymring om kommisjonens arbeid til Ytringsfrihetskommisjonen og Kulturdepartementet

– Den siste tidens debatt om Ytringsfrihetskommisjonen har vist et skremmende bilde av at den gruppen som tradisjonelt har hegnet høyest om ytringsfriheten, nemlig kunstnere og kulturpersoner, kaster den under bussen når egen maktbase og egne støtteordninger blir truet, sier Gulati.

I år gikk prisen til forfatterne Jan Grue, Bjørn Hatterud og Olaug Nilssen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar