fbpx
Etikk og estetikk

– Kritikk er ikke hets eller trakassering

Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong. I første episode møter du stortingsrepresentant Trine Skei Grande og komiker Jonis Josef. (Foto: Subjekt.)
Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong. I første episode møter du stortingsrepresentant Trine Skei Grande og komiker Jonis Josef. (Foto: Subjekt.)
Stortingsrepresentant Trine Skei Grande og komiker Jonis Josef diskuterer noen av årets heteste kulturdebatter i Etikk og estetikk. Subjekt-podkasten er tilbake i sin andre sesong!
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong.

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av dagens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

Subjekt-podkasten Etikk og estetikk inviterer noen av landets fremste kommentatorer, debattanter, politikere, kunstnere og flere til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker.

Etikk og estetikk er nå tilbake i sin andre sesong, og i første episode møter vi stortingsrepresentant Trine Skei Grande og komiker Jonis Josef.

De svarer på om vi burde doble strafferammen for folk på østkanten, om vi burde slette historien vi ikke liker og om Forfatterforeningen burde trekke støtten til Norske dansekunstnere.

Annonse

Der du hører på podkast

Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller Podkaster fra Apple.

Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.

Temaene

· Fremskrittspartiet foreslår igjen å doble strafferammen i Groruddalen, og argumenterer for at dette vil være nødvendig for å ta gjengangerne i kriminaliteten. Burde vi skjerpe kravene til folk på østkanten?

· Bibliotekarer vil ikke promotere bøker skrevet av transkritikere, humorprogrammer kreves slettet, og minnesmerker skal vekk. Burde vi kvitte oss med historien vi ikke liker?

· Gjennom sommeren har det stormet rundt det omstridte oppropet signert 15 kunstnerorganisasjoner. Kritikerne mener de dermed støtter boikott og scenenekt, og nå har Forfatterforeningen sendt oppropet til avstemming blant egne medlemmer. Burde Forfatterforeningen trekke støtten til oppropet?

Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong! Vi møter stortingsrepresentant Trine Skei Grande og komiker Jonis Josef til prat om noen av årets heteste debatter.

Tidligere episoder

Første sesong av Etikk og estetikk er ute i ti episoder.

første episode møter vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.

andre episode møter vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».

tredje episode møter vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.

fjerde episode møter vi Nazneen Khan-Østrem og Lasse Josephsen til diskusjon om demonstrasjoner, metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk.

femte episode møter vi Kristin Clemet og Magdi Ytreeide Abdelmaguid til diskusjon om koranbrenning, Tiktok og utdanning.

sjette episode møter vi Iselin Shumba og Nils August Andresen til diskusjon om «Mulan», pengegaver og elsparkesykler.

syvende episode møter vi Shabana Rehman og Mode Steinkjer til diskusjon om venstrevridde humorprogrammer, mangfoldskriterier og «fuck politiet».

åttende episode møter vi Eivor Evenrud og Stein Olav Henrichsen til diskusjon om en «rasistisk» benk, Nasjonalmuseets åpningsutstilling og «Ways of Seeing».

niende episode møter vi Kamzy Gunaratnam og Arne Borge til diskusjon om journalistikk, samtykkelov og millionbøter til norske forlagshus.

I tiende episode møter vi Erik Stephansen og Julie Indstad Hole til diskusjon om rasistiske demonstrasjoner, kvotering i kunsten og avkolonisering av museene.