Annonsørinnhold

Brenner du for musikk? Katapult vil ta deg med til nye høyder

Katapult fortsetter å slynge musikktalenter inn på den profesjonelle scenen. Darkowa var blant fjorårets utvalgte til Østlandets program for musikktalenter. Tidligere har bandet Brenn gått fra aktivitetshuset Volt via Katapult til Spelemannpris. (Foto: Robin Frøderberg og Siri Granheim)
Katapult fortsetter å slynge musikktalenter inn på den profesjonelle scenen. Darkowa var blant fjorårets utvalgte til Østlandets program for musikktalenter. Tidligere har bandet Brenn gått fra aktivitetshuset Volt via Katapult til Spelemannpris. (Foto: Robin Frøderberg og Siri Granheim)
Katapult gir nye talenter en unik mulighet til å etablere seg i musikkbransjen. Nå søker de deg som drømmer om å leve av musikken.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Katapult er et program for deg som er mellom 18 og 26 år, bosatt på Østlandet og vil gjøre musikken til ditt levebrød. Nå søker de nye kandidater som vil gjøre musikerdrømmen til virkelighet.

Darkowa og Boy Made Flower har brukt pandemiåret til å komme seg videre med musikken sin gjennom talentprogrammet Katapult.

Det har ført til nye utgivelser, fete gigs og signering med management og plateselskap.

Er du den neste?

Egen mentor

I Katapults mentorprogram deltar de utvalgte musikktalentene på samlinger, kurs og en bransjefestival.

Annonse

I tillegg jobber hver deltaker tett sammen med hver sin mentor fra musikkbransjen gjennom hele året. Sammen kartlegger de prosjektet, og lager en strategi for hva som trengs for å ta prosjektet videre.

Henrik Schjelderup-Lund, bedre kjent som Boy Made Flower, kan fortelle om et sosialt og produktivt år, til tross for koronaens begrensninger.

– Ary var en veldig flink mentor som motiverte meg til å gjøre mer produksjon selv, noe som førte til at jeg slapp min første egenproduserte låt, i tillegg til en ny EP. Selv om de ikke kan hjelpe deg som artist med alt, fikk jeg mye bra kursing, support og tips gjennom folkene i Katapult, sier han.

Suksess

Pandemien førte til færre fysiske møter og mer digital kontakt i årets program. Likevel har årets deltakere opplevd å ta viktige steg med sine prosjekter.

Halden-artist Monne har fått sin første låt-plassering i den internasjonale versjonen av TV-serien «Exit».

Darkowa, med Samsaya som mentor, har gjennom året blitt booket til både Camp Øya, Vill vill vest, Bylarm og Melafestivalen.

– Konserten på Camp Øya var min andre konsert noensinne. Jeg har bare så vidt startet, men det har skjedd viktige ting dette året. Jeg har skaffet meg et større nettverk i musikkbransjen og ikke minst signert med Playground Music, forteller hun.

Levebrød av musikk

Talentprogrammet skiftet i 2020 navn fra Møst Wanted til Katapult, og er Østlandets fremste program for musikktalenter.

De siste fire årene har en rekke unge artister, musikere, låtskrivere, produsenter og andre bransjetalenter klart å etablere seg og skape et levebrød i arbeid med av musikk.

Mest kjent fra programmet så langt er Subjekt-favoritten Brenn, et band som er oppflasket på aktivitetshuset Volt i Lørenskog, og som etter sitt år i Katapult har vunnet Spellemanpris, og tatt Roskilde og Øyafestivalen med storm.

Andre som fikk god hjelp av programmet er Pen Gutt-produsent Erik Samkopf og Halden-bandet Living Alma, som med Darling West som mentorer utviklet uttrykket sitt og signerte med Jansen-sublabelet 9 AM Records. Popkometen Luli deltok i 2019, og debuterte med flere P3-listinger med sine første singler. Trond Moe-Larsen fra musikkontoret Møst er fornøyd med utviklingen.

– Vi utvider programmet for hvert år. I 2021 kommer Katapult til å koble deltakerne med unge filmskapere og visuelle kunstnere, og det er på trappene et samarbeid med internasjonal bransje for å gi de utvalgte talentene enda et dytt inn i en tøff og spennende bransje.

Bak programmet står Viken fylkeskommune, Tanken i Sandvika, Aktivitetshusene Volt og K-12, samt musikkontorene i Drammen og Oslo – ØKS og Møst. Er du mellom 18 og 26 år, bosatt på Østlandet og vil gjøre musikken til ditt levebrød, kan du søke Katapult.

Søknadsfrist er 3. september

Vil du være neste Katapult-satsing?

Søknadsskjemaet finner du her.

Plakat for årets Katapult. (Foto: Katapult.)

Disse kan søke

Er du artist, band, produsent eller arrangør? Kanskje driver du et lite plateselskap?

Da kan du søke Katapult 2021.

Katapult søker deg med et brennende ønske for å leve av musikken, og tilbyr et ettårig program for unge talenter som er klare for å ta steget inn i den profesjonelle musikkbransjen.

Dette får du

I tillegg til personlig veiledening, får Katapult-deltakerne mye å skryte av på CV-en:

· Egne mentorer tilpasset ditt prosjekt. Dette er artister, produsenter eller dyktige bransjefolk fra managements eller musikkselskaper

· Hjelp med prosjektet ditt. Vi setter mål som vi jobber mot sammen gjennom året

· Nyttige kurs om søknadsskriving, hvordan drive eget foretak, promo, strategi, rettigheter og annen bransjekunnskap

· Deltakelse på bransjefestival

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar