fbpx
Etikk og estetikk

– Det skal jeg være forsiktig med å si, hvis ikke blir det overskrifter

Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong og tredje episode. Rådgiver Sylo Taraku i sentrumvenstretankesmien Agenda og varastortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde i Høyre diskuterer noen av ukens heteste kulturdebatter. (Foto: Danby Choi.)
Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong og tredje episode. Rådgiver Sylo Taraku i sentrumvenstretankesmien Agenda og varastortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde i Høyre diskuterer noen av ukens heteste kulturdebatter. (Foto: Danby Choi.)
Mathilde Tybring-Gjedde (H) og Sylo Taraku (Agenda) møttes til debatt om NRK-lønnsfest, debattboikott og statsstøttet kunst.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Subjekt-podkasten Etikk og estetikk er tilbake.

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av dagens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

Subjekt-podkasten Etikk og estetikk inviterer noen av landets klokeste mennesker til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker.

I ukens episode møter vi varastortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde (H) og sentrumvenstre-tenkeren Sylo Taraku.

Sentrumvenstre-tenker Sylo Taraku og varastortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde (H) i Subjekts studio. (Foto: Danby Choi.)

Der du hører på podkast

Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller Podkaster fra Apple.

Annonse

Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.

Temaene

· Lønnsfesten fortsetter i NRK: Nå tjener over 100 personer mer enn en million kroner i året. Det skriver Medier 24, men er det egentlig et problem?

· For første gang snakker det tidligere Ytringsfrihetskommisjonen-medlemmet Begard Reza ut om sommerens store ytringsbråk. Hun er selv beskyldt for å brukt boikott som middel mot sine meningsmotstandere, men til Klassekampen sier hun at folk flest ikke har andre verktøy å ty til, og at boikott-kritikken er elitistisk. Er boikott et legitimt verktøy i offentlig debatt?

· FRP vil at kulturlivet skal bli mer som næringslivet. Og med det foreslår kulturpolitisk talsperson Himanshu Gulati å legge ned Kulturrådet. Er det en god idé?

Tidligere episoder

Andre sesong av Etikk og estetikk er hittil ute i tre episoder.

første episode møter vi Trine Skei Grande og Jonis Josef til prat om dobbelstraff, historien vi ikke liker og det omstridte kunstneroppropet.

I andre episode møter vi Karpe-Chirag og Anette Trettebergstuen til prat om Resett, kanselleringskultur og det offentlige ordskiftet.

Sesong 1

Første sesong av Etikk og estetikk er ute i ti episoder.

første episode møter vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.

andre episode møter vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».

tredje episode møter vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.

fjerde episode møter vi Nazneen Khan-Østrem og Lasse Josephsen til diskusjon om demonstrasjoner, metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk.

femte episode møter vi Kristin Clemet og Magdi Ytreeide Abdelmaguid til diskusjon om koranbrenning, Tiktok og utdanning.

sjette episode møter vi Iselin Shumba og Nils August Andresen til diskusjon om «Mulan», pengegaver og elsparkesykler.

syvende episode møter vi Shabana Rehman og Mode Steinkjer til diskusjon om venstrevridde humorprogrammer, mangfoldskriterier og «fuck politiet».

åttende episode møter vi Eivor Evenrud og Stein Olav Henrichsen til diskusjon om en «rasistisk» benk, Nasjonalmuseets åpningsutstilling og «Ways of Seeing».

niende episode møter vi Kamzy Gunaratnam og Arne Borge til diskusjon om journalistikk, samtykkelov og millionbøter til norske forlagshus.

tiende episode møter vi Erik Stephansen og Julie Indstad Hole til diskusjon om rasistiske demonstrasjoner, kvotering i kunsten og avkolonisering av museene.