Creo-streiken:

Anklages for streikebryteri

Operaen i Oslo anklages for streikebryteri fordi de gjennomfører en konsert på hovedscenen første dag av streiken i kultursektoren. (Foto: Jil Yngland/NTB.)
Operaen i Oslo anklages for streikebryteri fordi de gjennomfører en konsert på hovedscenen første dag av streiken i kultursektoren. (Foto: Jil Yngland/NTB.)
Operaen gjennomfører en konsert på hovedscenen første streikedag. Det er streikebryteri, mener Fagforbundet Teater og Scene.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Operaen i Oslo anklages for streikebryteri.

– Med streikeuttaket vi har gjort, skal det ikke være mulig å gjennomføre konserter på hovedscenen i Operaen, sier Mari Røsjø, leder for Fagforbundet Teater og Scene (FTS), til Dagsavisen.

Det dreier seg om fredagens utsolgte konsert med operastjernen Lise Davidsen og tenoren Freddie De Tomaso.

Ifølge Røsjø har minst fire ansatte fått endret arbeidstid for å gjøre streikerammet arbeid ved konserten.

Den Norske Opera & Ballett avviser at endringene i arbeidsplanene er i strid med reglene for arbeidsgivers handlingsrom under en arbeidskonflikt.

Annonse

HR-sjef Trude Rostad sier at de har gjort endringer i arbeidsplaner til ansatte som ikke er i streik, for å kunne opprettholde mest mulig drift og sysselsetting innenfor streikeuttakets omfang.

54 ansatte ved Den Norske Opera & Ballett er tatt ut i streik.

Strid om pensjon har ført 220 ansatte innen opera, teater og orkester i Oslo, Bergen og Stavanger ut i streik.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar