Nå er det nok

Hvorfor kan jeg se fotball med 100.000, men ikke spille konsert for 500?

Når Nikolai Grasaasen (t.v.) skal spille konsert med Morten Abel i helgen er salen ikke engang halvfull. (Foto: Vidar Ruud/NTB.)
Når Nikolai Grasaasen (t.v.) skal spille konsert med Morten Abel i helgen er salen ikke engang halvfull. (Foto: Vidar Ruud/NTB.)
Hvordan kan noen i det hele tatt argumentere for at dette er forholdsmessig, spør musiker Nikolai Grasaasen.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Musiker Nikolai Grasaasen reagerer på et fortsatt koronastengt kulturliv.

Enda en pressekonferanse med ingenting.

Jeg kan dra til England i helgen og gå på fotballkamp med hundre tusen mennesker, stikke videre på konsert uten restriksjoner og kose meg på nattklubb til sola står opp.

Dagen etter kan jeg fly videre til Danmark og gjør det samme, uten å måtte sitte et sekund i karantene når jeg kommer hjem til Oslo.

Nok er nok

Nei, det kan jeg ikke. For jeg skal spille tre konserter på Parkteateret. To i dag og én i morgen.

Annonse

Rett over hundre personer får vi lov til å ha i salen, i et lokale med kapasitet til nærmere 500.

Da arrangementsforbudet kom i fjor høst var det et tiltak «for å begrense mobiliteten». Nå er arrangementsbegrensningene visstnok et tiltak for å lette smittesporingen, hevder Helsedirektoratet og FHI.

Er det ingen voksne på jobb? Hvordan kan noen i det hele tatt argumentere for at dette er forholdsmessig?

Nå er det nok.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar