fbpx
Etikk og estetikk

Cocktailparty med Rauand og Kjersti: – Det koster frekt mye

Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong og femte episode. Her møter vi lederen i Ytringsfrihetskommisjonen, Kjersti Løken Stavrum, og bystyrerepresentant Rauand Ismail (MDG) til debatt om «sløsing», «klimavalg» og algoritmiske ekkokamre. (Foto: Danby Choi.)
Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong og femte episode. Her møter vi lederen i Ytringsfrihetskommisjonen, Kjersti Løken Stavrum, og bystyrerepresentant Rauand Ismail (MDG) til debatt om «sløsing», «klimavalg» og algoritmiske ekkokamre. (Foto: Danby Choi.)
Rauand Ismail og Kjersti Løken Stavrum mener begge at 245.000 kroner var verdt det. I den nyeste episoden av Etikk og estetikk konkluderer de i spørsmål om sløseri, klimavalg og ekkokamre.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong.

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av dagens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

Subjekt-podkasten Etikk og estetikk inviterer noen av landets klokeste mennesker til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker.

I ukens episode møter vi leder i Ytringsfrihetskommisjonen, Kjersti Løken Stavrum, og MDG-representant i Oslo bystyre, Rauand Ismail.

De to møtes til debatt om «sløseri», «klimavalg» og ekkokamre.

Annonse

Der du hører på podkast

Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller podkaster fra Apple.

Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.

Ukens temaer

· 245.000 kroner kostet det de norske skattebetalerne, da Nasjonalmuseet og Office for Contemporary Art Norway inviterte til hagefest i Venezia: – Sløseri, mener kritikerne, men er det egentlig det?

· Stortingsvalget 2021 ble av mange erklært som et klimavalg, men Miljøpartiet de grønne havnet ikke engang over sperregrensen. Til sammenligning ble FRP nesten tre ganger så store, så … ble det egentlig noe av dette klimavalget?

· Sosiale medier har gjort det lettere enn noensinne for folk å ytre seg. Samtidig har en frykt for algoritmiske ekkokamre økt. Skeptikerne mener at sosiale medier-brukere ikke får utfordret sitt verdenssyn, men er det egentlig sant?

Tidligere episoder

Andre sesong av Etikk og estetikk er hittil ute i tre episoder.

første episode møter vi Trine Skei Grande og Jonis Josef til prat om dobbelstraff, historien vi ikke liker og det omstridte kunstneroppropet.

andre episode møter vi Karpe-Chirag og Anette Trettebergstuen til prat om Resett, kanselleringskultur og det offentlige ordskiftet.

I tredje episode møter vi Mathilde Tybring-Gjedde (H) og Sylo Taraku (Agenda) til prat om lønnsfesten i NRK, debattboikott og statsstøttet kunst.

I fjerde episode møter vi Linda Noor i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk og Aksel Fridstrøm fra den borgerlige avisen Minerva. De møtes til debatt om hijab, minoriteter i filmer og avkoloniseringen av samisk kunst.

Sesong 1

Første sesong av Etikk og estetikk er ute i ti episoder.

første episode møter vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.

andre episode møter vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».

tredje episode møter vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.

fjerde episode møter vi Nazneen Khan-Østrem og Lasse Josephsen til diskusjon om demonstrasjoner, metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk.

femte episode møter vi Kristin Clemet og Magdi Ytreeide Abdelmaguid til diskusjon om koranbrenning, Tiktok og utdanning.

sjette episode møter vi Iselin Shumba og Nils August Andresen til diskusjon om «Mulan», pengegaver og elsparkesykler.

syvende episode møter vi Shabana Rehman og Mode Steinkjer til diskusjon om venstrevridde humorprogrammer, mangfoldskriterier og «fuck politiet».

åttende episode møter vi Eivor Evenrud og Stein Olav Henrichsen til diskusjon om en «rasistisk» benk, Nasjonalmuseets åpningsutstilling og «Ways of Seeing».

niende episode møter vi Kamzy Gunaratnam og Arne Borge til diskusjon om journalistikk, samtykkelov og millionbøter til norske forlagshus.

tiende episode møter vi Erik Stephansen og Julie Indstad Hole til diskusjon om rasistiske demonstrasjoner, kvotering i kunsten og avkolonisering av museene.