fbpx
Vernissageguiden
Trondheim

Trondheims beste utstillingsåpninger

Tid og installasjon

I trønderhovedstaden er det duket for den femte utgaven av Coast Contemporary, og i den anledning stilles de ulike kunstnerne involvert i årets program på Babel. Blant disse finner vi kunstnerduoen Usikkerkunstjente, bestående av Alexandra Jegersted og Iben Isabell Krogsgaard, videokunstner Ørjan Amundsen og kunstneren bak Struktura.Time, Lesia Vasylchenko.

Kunstnerne og verkene bindes sammen av tema for årets Coast Contemporary som er tid som sosial institusjon. I en forlengelse av dette reflekterer utstillingen, så vel som det øvrige programmet, over vårt forhold til tid som en både stressende og befriende faktor.

(Foto: Kunsthall Trondheim.)

Fra Venezia til Trondheim

Denne uken åpner kanskje en av kunsthøstens mest spennende utstillinger på landsbasis, nemlig Frida Orupabos «How did you feel when you come out of the wilderness». Orupabo gikk på relativt kort tid fra å være ukjent for de fleste til å bli en av Norges mest kjente kunstnere da hun i 2019 først stilte ut på Kunstnernes hus, med den verdens kjente kunstneren Arthur Jafa, for deretter å stilles ut i gruppeutstilling under selveste Veneziabiennalen. Nå presenterer hun sin hittil største soloutstilling i Kunsthall Trondheim.

Her viser Orupabo helt nye verk som utforsker spørsmål knyttet til rase, kjønn, seksualitet, vold, famile og identitet. Slik understreker hun det menneskelige behovet for å bli sett som et politisk subjekt og det å føle seg synlig i en større sosial og politisk kontekst. Utstillingen består av kollasjer, fotografier, skulpturer og video som utforsker både historiske og samtidige «sannheter», holdninger og politiske forhold. Er det én utstilling du skal se i Trondheim høst, så er det denne.