Vernissageguiden
Bergen

En etterlengtet gjenåpningsfest på Bergens kunstscene

Uke 40
Vilde Tuv inviterer til snikpremiere av sin nye musikkvideo og lysdypping. (Foto: Kiosken studio.)

Talglys og musikkvideo

At Vilde Tuv er en allkunstner av rang vil få betvile. Både auditativt og visuelt leker og eksperimenter hun med uttrykk som beveger seg mellom musikk, lydkunst, videokunst og performance. Denne uken inviterer hun til snikpremiere på sin nye musikkvideo «Melting Song», som er blitt produsert under Tuvs gjesteopphold på Kiosken studio.

I tillegg til videoen, inviteres publikum til å bli med på lysdypping. Tuv skal ha omgjort Kioskens lokaler til en lysfabrikk, hvor lysene som skapes blir en del av hennes visuelle univers. Her har Tuv eksperimentert med både farge og teknikk, og vil stille seg til rådighet i instrueringen av de besøkende.

Bildetekst. (Foto: Hordaland Kunstsenter.)

Tre tilstander

På Hordaland kunstsenter har kunstner Amber Ablett blitt invitert til å kratere, med seg har hun Jamila Prowse og Mekedes W. Shebeta. Utstillingen «That Place of Familiarity that Holds & Hurts» tar utgangspunkt i dialogen mellom de tre kunstnerne og utforsker tre tilstander, som er titulert: «de reisende», «de hjemmeværende» og «de ikke-navngitte». I forlengelse av dette stiller kunstnerne spørsmål som skremmer oss, de spørsmålene som man sjelden tør å stille selv. Hvor hører vi til? Hva er røttene våre? Hva er hjemme?

Utstillingen med Prowse og Shebeta utgjør første del av en todelt utstilling, hvor andre del skal stille ut arbeid av Hanan Benammar. Samlet vil utstillingsserien ta for seg en rekke problemstillinger og opplevelser knyttet til identitet, bakgrunn og arv.

Arlid Våge Berge og Silje Solvi åpner utstilling i Grieghallen. (Foto: Kunstgarasjen.)

Fotografi og tekst

Med fotografi, skulptur, tekst og video utforsker Arild Våge Berge arkiv, teknologi, landskap og temporalitet. Dette kan ta form som approprierte dokumenter, forskyvninger av bilder og objekt, samt en villet forskyvning av landskapet. Nå er han aktuell på Grieghallen hvor han vil vise en blanding av nye og eldre verk, herunder blant annet en ny fotografisk serie som springer ut ifra prosessen bak Berges arbeid med en utsmykning i Sogn og fjordeane tingrett.

I tillegg til Berge, er også Silje Solvi klar for utstilling hos Grieghallen. I kombinasjon med tekst og fotografi, arbeider hun med tema knyttet til tidkrevende håndverk og kunnskapen som sitter i hendene. Å velge riktige materialer og metoder tar til for Solvi. Dette kan ses som en måte for å nærme seg naturen, samtidig som at det også rommer en kritikk til dagens bruk- og kastkultur.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar