fbpx
Vernissageguiden
Trondheim

Kunstopplevelsene du ikke vil gå glipp av i trønderhovedstaden.

Uke 41
På Gråmølna åpner Trondheim kunstmuseum en utstilling med Georg Jacobsens malerier. (Foto: Trondheim kunstmuseum.)

En geometrisk mester

Den danske maleren Georg Jacobsen har hatt stor innflytelse på norsk maleri; hans geometriske komposisjonsprinsipper og tanker om billedbygging har inspirert generasjoner gjennom sin stilling som professor ved det daværende Kunstakademiet i Oslo (nå underlagt Khio, red- anm.)

Nå åpner Trondheim kunstmuseum en større presentasjon av kunstneren, hvor det er nettopp hans særegne prosess og metode som får stå i sentrum. I tillegg til et utvalg malerier, vil museet her stille ut noe av hans teoretiske forankring, samt arbeider fra menneskene rundt Jacobsen og hans elever, som passende nok gikk under navnet «Jacobinerne».

Utstillingen gir mulighet til å bli kjent med et kunstnerskap som ikke bare i seg selv har slått rot i, men også vært startskuddet for en rekke kunstnere som senere på eget vis har bidratt til norsk kunsthistorie.