fbpx
Vernissageguiden
Bergen

Kunstopplevelsene du ikke vil gå glipp av i vestlandshovedstaden.

Uke 41
Den Oslo-baserte kunstneren Signe Lidén presenterer sitt nye instrument på BEK. (Foto: Signe Lidén.)

Eksperimentelt instrument

Som en del av BEK – Bergens senter for elektronisk kunst sitt symposium «The Only Lasting Truth is Change», har Signe Lidén utviklet «Circumference» – et lydopptakerinstrument som kan deles mellom kunstnere.

Lidén vil selv presentere instrumentet på torsdag – både hvordan det kan brukes og hvilke resultater man kan få. De neste to månedene vi Lidéns unike instrument være tilgjengelig for utlån hos BEK for byens kunstnere.

Kode åpner ny utstilling med Nikolai Astrup. (Foto: Kode.)

Vestlandet i all sin prakt

Vestlandets store sønn, Nikolai Astrup, vises i større skala enn på lenge, skal vi tro pressemeldingen fra Kode om deres kommende presentasjon av Astrup. Museet som til vanlig huser den store Astrup-samlingen til Sparebankstiftelsen DNB, har nå også lånt inn verk fra både svenske, britiske og amerikanske samlere.

Her vil man bli møtt av både grafikk og maleri i sterke farger, med en motiv hentet fra Astrups eget hjem på Jølster i Sogn- og fjordane. Selv om nettopp motivkretsen avslører at Astrups malerier er vel hundre år gamle, er teknikken i høyeste grad moderne – her lekes det ned perspektiv, figurasjon og koloritt på en særs samtidig måte.

Å kjenne sin Astrup er like obligatorisk for en bergenser, som å heie på Brann. Dette er allmennutdanning.