Vernissageguiden
Bergen

Dette er ukens beste kunstopplevelser

Uke 42
På USF verftet vises det eksperimentelle teaterstykket «Taking Root». (Foto: USF verftet.)

Kunstnerisk teater

Når man beveger seg ut i det eksperimentelle feltet, oppdager man fort at de vante grensene mellom ulike kulturuttrykk – for eksempel finnes det eksempler på utforskende teater som i høyeste grad minner om performance. Det er også nettopp noe i skjæringspunktet mellom kunst og teater vi forventer når kunstner Hamid Waheed setter opp forestillingen «Taking Root» på USF verftet denne uken.

Med kaktusplanter og ørkenlandskap som springbrett tar forestillingen for seg forflytning og historie, både fra menneskelige og ikke-menneskelige perspektiver. Stykket er skrevet av Waheed sammen med et ungt stjernelag av kunstnere og musikere, nærmere bestemt Eli Mai Huang Nesse, Vilde Jensen og Kim Reenskaug. For alle i Bergen er dette en må-se-opplevelse.

BIT teatergarasjen arrangerer samtale med Rainbow Palace på Kode. (Foto: Kode.)

Skeiv arkitektur og feministisk sci-fi

På Kode 1 inviterer BIT teatergarasjen og Meteor International Theatre Festival til forelesning med Rainbow Palace. Et tradisjonelt foredrag blir det imidlertid ikke, skal vi tro pressemeldingen – snarere kan publikum forvente en performativ presentasjon av det tekstbaserte prosjektet.

Publikum inviteres til en øvelse i lytting, og samtaler om Rainbow Palaces tematiske interessefelt som favner skeive arkitekturer, uskarpe simuleringer av solnedganger, feministisk science fiction, mellomtilstander, svart og hvitt laminat og skiftende romopplevelser forårsaket av pandemien – med andre ord: noe for en hver smak!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar