Vernissageguiden
Trondheim

Dette er Trondheims beste kunstopplevelser.

Uke 43
Den lokale kunstnerduoen Hertling & Andreassen åpner utstilling på Trondheim kunstmuseum. (Foto: Presse.)

Natt på museet

Den trondheimsbaserte kunstnerduoen Hertlig & Andreassen er klare til å innta Trøndelags største kunstinstitusjon. Kunstnerne, som i 2017 mottok Trondheim kommunes kunstnerstipend, har tidligere markert seg med blant annet prosjektet «We’re Here for a Good Time (Not a Long Time)» som ble vist på Trøndelag senter for samtidskunst i 2018, hvor de viste resultatet av en fire år lang undersøkelse av Bilhuset, et bygg som befinner seg i bryggerekken langs Nidelven.

På Trondheim kunstmuseum vil de vise prosjektet «Drawings Belonging to the Heart», hvor de gjør museet om til en sovesal. Her vi publikum kunne booke seg inn til å overnatte på museet. Noen kvelder vil man bli møtt av performative element, mens man andre ganger kun vil høre på det gamle museumsbyggets lyder. Utstillingen vil i så måte kunne oppleves på to måter; som en tradisjonell utstilling på dagtid med andre besøkende, og alene på natten dersom man velger å booke seg inn for en natt på museet.

Verdenskjente Tracy Emins grafiske arbeider inntar Galleri ismene denne uken. (Foto: Galleri ismene.)

Fra Munch til ismene

Britiske Tracy Emin har blitt som Norgesvenn å regne de siste ukene. Ikke bare finnes hun permanent i Ekebergparken og stilles ut med Munch i det nye Munchmuseet, nå kommer hun også til et av Trondheims mest anerkjente gallerirom; vi snakker selvsagt om Galleri ismene.

I trønderhovedstaden kan man fra og med lørdag bekjentgjøre seg med Emins grafiske arbeider, som slett ikke er helt ulike de maleriene hun for øyeblikket viser på Munchmuseet. Utstillingen består av 25 verk fra de siste 13 årene, med andre ord får man her anledning til både å se og kjøpe et verk av en av vår tids aller mest kjente kunstnere.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar