Vernissageguiden
Trondheim

Dette er de beste utstillingsåpningene i Trondheim.

Uke 46
Elizabeth Ravn er en av de 29 kunstnerne stiller ut i KUKs nye lokaler. (Foto: K-U-K.)

Ung kunst til alle

Denne uken skjer det noe så sjeldent som at det åpner en helt ny kunstinstitusjon i Trondheim. Eller vel, Kjøpmannsgata ung kunst har vel å merke hatt utstillinger i vel to år, men det er altså nå de åpner det nybygde kunstsenteret i all sin prakt. Ikke nok md det, til å kuratere utstillingen har de invitert ingen ringere enn Trondheims store sønn; nei, vi snakker ikke om Håkon Bleken, men Ingar Dragset.

Sammen med kunstnerkollegaen Michael Elmgreen og tidligere direktør for UKS, Rhea Dall, presenterer Dragset utstillingen «It’s Just a Phase» som beskrives som en gedigen mønstring av samtidskunst fra hele verden. Her vil publikum få møte 29 unge, lovende kunstnerskap med svært ulike bakgrunner. Slik melder den internasjonale samtidskunstens yngre grade for alvor sin ankomst til Trondheim, så får vi se om de har kommet for å bli.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar