Fra museum til helsehus

Det gamle Munchmuseet har blitt vaksinesenter

Det gamle Munchmuseet på Tøyen i Oslo er tatt i bruk som vaksinesenter. (Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Det gamle Munchmuseet på Tøyen i Oslo er tatt i bruk som vaksinesenter. (Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.)
Det gamle Munchmuseet på Tøyen i Oslo ble mandag tatt i bruk som vaksinesenter for bydel Gamle Oslo.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Det gamle Munchmuseet brukes nå som vaksinesenter.

1. oktober stengte det gamle Munchmuseet på Tøyen i Oslo dørene sine for godt etter at museet flyttet til nye lokaler i Bjørvika.

Mandag denne uken ble inngangspartiet, det gamle butikklokalet og kafeen omgjort til vaksinesenter for bydel Gamle Oslo, skriver Aftenposten.

Bydelens tidligere vaksinesenter lå på Ensjø og var langt mindre. Økningen betyr bydelen kan vaksinere langt flere per dag.

– Vi klarer nå å vaksinere cirka 1000 personer per dag etter at vi flyttet. På Ensjø vaksinerte vi cirka 400 personer per dag, sier vaksinesenterets leder Cathrine Pettersen Chairi.

Annonse

Museet selv er ikke helt ferdig med å flytte ut av bygget, som er eid av Oslo kommune. Planen er at all kunst skal være flyttet over før jul, og museet selv planlegger å flytte fra bygget i første kvartal av 2022.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar