Statue skaper oppstyr

Indere ut mot statue av Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo er en av verdens mest berømte fotballspillere, men i Goa er folk lite imponert over at myndighetene har reist en statue av ham. Portugiseren spiller nå for Manchester United. (Foto: Jon Super/AP/NTB.)
Cristiano Ronaldo er en av verdens mest berømte fotballspillere, men i Goa er folk lite imponert over at myndighetene har reist en statue av ham. Portugiseren spiller nå for Manchester United. (Foto: Jon Super/AP/NTB.)
I Goa i India har en ny statue av fotballspilleren Cristiano Ronaldo skapt oppstyr, ikke minst fordi han kommer fra Portugal.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Demonstranter har samlet seg mot Ronaldo-statue i India.

Ifølge lokale myndigheter skal statuen inspirere unge mennesker til å spille fotball. Men i stedet har demonstranter med svarte flagg samlet seg ved den 400 kilo tunge statuen for å vise sin misnøye, meldte det indiske nyhetsbyrået IANS onsdag.

Ikke bare reagerer de på at statuen er av en utenlandsk fotballspiller, og ikke en indisk. At han i tillegg er fra Portugal, har virkelig satt sinnene i kok ettersom portugiserne styrte Goa som en koloni i flere hundre år. Først for 60 år siden forlot de landet.

Selv om India har en befolkning på over 1,3 milliarder, har landet ikke gjort det spesielt bra på fotballbanen. På Fifas siste rankingliste ligger de på 106. plass.

Michael Lobo, en minister i Goa, hevder at demonstrantene først og fremst er folk som hater fotball.

Annonse

Cricket er den klart mest populære lagidretten i India, men i enkelte områder som ikke var kontrollert av Storbritannia under kolonitiden, er fotball mer populært.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar