Fra Stortinget til Subjekt

Torjus Løkken er Subjekts nye redaksjonssekretær

Gleder seg til å jobbe i et gründerselskap igjen: – Subjekt har fylt et tomrom og har en egenart som er veldig tiltrekkende, sier Torjus Løkken. 1. februar begynner han i ny jobb i Subjekt.
Gleder seg til å jobbe i et gründerselskap igjen: – Subjekt har fylt et tomrom og har en egenart som er veldig tiltrekkende, sier Torjus Løkken. 1. februar begynner han i ny jobb i Subjekt.
30-åringen fra Biri har sagt opp jobben som kommunikasjonsrådgiver i Høyre. Fra 1. februar er han sekretær i Subjekt.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekt vokser og ansetter. Kommunikasjonsrådgiver i Høyres stortingsgruppe, Torjus Løkken, blir sekretær i Subjekt.

– Det er den gode, gamle klisjéen om at noen muligheter … de bare hopper man på, sier Torjus Løkken.

De siste årene har 30-åringen jobbet i Høyres stortingsgruppe. Om en knapp måned forlater han maktens korridorer på Stortinget til fordel for Subjekt.

– Jeg forlater en veldig god arbeidsplass med fantastiske kolleger, og går til en utrolig spennende arbeidsplass i Subjekt, sier han, og fortsetter:

– Subjekt er ekte og kompromissløs. Avisen består av det som for meg virker som folk med skikkelig teft og ønske om å levere skikkelige nyheter og kvalitet på et område som trenger det. Subjekt har fylt et tomrom og har en egenart som er veldig tiltrekkende.

Annonse

Gründergleden

Løkken har i flere år vært kommunikasjonsrådgiver for noen av Høyres mest fremtredende politikere. Deriblant tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland og justispolitisk talsperson Sveinung Stensland.

I Subjekt skal han jobbe tett med sjefredaktør Danby Choi som rådgiver i strategi- og kommunikasjonsspørsmål. I tillegg vil Torjus Løkken bemanne Subjekts sentralbord og ha ansvar for flere administrative oppgaver. Løkken har fått tittelen sekretær, og utgjør Subjekts administrasjon sammen med sjefredaktør.

– Jeg er glad i å gi råd som folk setter pris på, og jeg er glad i at folk har det bra og ordentlig rundt seg. Jeg aner ikke nødvendigvis rekkevidden av det jeg skal gjøre, men går inn i dette med positiv innstilling, sier han.

– Du blir dessuten Subjekts ansikt utad for avisens mange abonnenter og brukere. Hvem er det de møter når de kontakter oss?

– En positiv og glad fyr på 30 år fra innlandet, som på et tidspunkt ble viklet inn i politikk, kommunikasjon og presse, og ble værende i den sfæren. Bor i Groruddalen med samboer, elbil og uten katt.

Løkken har utdanning fra Handelshøyskolen BI og Universitetet i Agder, er oppvokst på Biri i Gjøvik og har hatt flere verv i lokalpolitikken, før han ble kommunikasjonsrådgiver i Høyre. Han har dessuten bakgrunn fra flere kommunikasjonsbyråer, som Zynk og Rud Pedersen. Sammen med et fåtalls kollegaer løftet han sistnevnte selskap til dobbel størrelse. Nå skal han tilbake til en arbeidsplass i rask vekst.

– Det er noe med spenningen i at ting blir til mens man går. Man prøver og feiler litt. Får seierne og oppturene på den ene siden, og nedturene og læringen på den andre. Det oppleves ekstra sterkt i bedriftene, og det gir en veldig energi, sier Løkken.

Digger pressen

Som kommunikasjonsrådgiver for Høyre har Torjus Løkken hatt mye med pressen å gjøre.

– Jeg har lenge sittet i den andre enden av røret, og hatt lyst til å oppleve livet i en redaksjon og lære mer om hvordan mediebransjen jobber, sier han.

Og fortsetter:

– Mediene er helt nødvendige for en opplyst og konstruktiv samfunnsdebatt, og for ytringsfriheten. Det er en bransje jeg vil være stolt av å være en del av.

– Hva er inntrykket av mediebransjen?

– Den er god. Alle jobber etter samme mål, men på forskjellig måte. Norsk presse snakker med hverandre, og ligger ikke i skyttergraver. I politikken er man avhengig av gode relasjoner med pressen, og mitt inntrykk er at det går begge veier.

Klart språk og null bullshit

Men hva er Torjus Løkkens morgenrutine?

– Dobbel espresso, dusj på fem minutter, kle seg med omhu, høre en ny artist på T-banen inn til jobb.

– Og din siste store kulturopplevelse?

– Forferdelig spørsmål, for det er jo langt mellom dem om dagen. Men min siste var vel på tampen av sensommeren, før alt gikk i dass igjen. Da besøkte jeg Oslo Ginfestival, sier Løkken, og fortsetter:

– Der var liksom endelig det yrende livet igjen. Musikk, norske ginprodusenter, arrangørglede og forvillede utvekslingsstudenter i skjønn forening.

– Hva er din kommunikasjonsfilosofi?

– Klart språk og null bullshit, sier Løkken.

Og forklarer gjerne:

– Hvis toget ditt stopper på grunn av en signalfeil, og det ikke rører på seg på 20 minutter, så vil du fortsatt ha det bedre om du får vite av konduktøren at toget står, og hvorfor, enn å ikke få vite noen ting. Folk har et informasjonsbehov, og da gjelder klart språk og null bullshit.

– Hva er det ved kulturlivet som interesserer deg?

– Kompleksiteten. At en brun pub og Maeemo, for å ta et eksempel, er like mye kultur og har like mange fasetter som den andre, sier Løkken.

Høyt nivå

Sjefredaktør Danby Choi er storfornøyd med ansettelsen.

– Løkken er mildt sagt en svært kvalifisert sekretær. Han vil bli en ressursperson for Subjekt, sier Choi.

Han har hektiske dager med fire nye ansettelser i de kommende ukene.

– Nivået blant søkerne er skyhøyt, noe ansettelsen av Torjus Løkken er et av flere kommende beviser på, sier Choi.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar