Neste uke vurderes koronapasset innført

Helsedirektoratet åpner for en ny type koronapass

Neste uke tas det nye koronapasset opp til vurdering. En QR-kode viser om en person er vaksinert eller ikke. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Neste uke tas det nye koronapasset opp til vurdering. En QR-kode viser om en person er vaksinert eller ikke. (Foto: Heiko Junge/NTB.)
Uvaksinerte vil med denne løsningen ikke komme inn på arrangementer uten vaksine eller å ha gjennomgått sykdom.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Koronapasset vurderes innført i Norge. Det har vekket kraftige reaksjoner.

På regjeringens pressekonferanse torsdag ble det kjent at koronasertifikat for bruk på arrangementer og serveringssteder er oppe til vurdering, og at saken er sendt til fagetatene.

Dersom det blir aktuelt med innenlandsbruk av koronapass i Norge mener Helsedirektoratet at det beste alternativet er en løsning hvor man bare gir adgang til personer som er vaksinert eller har gjennomgått sykdom.

Det skriver Dagbladet.

Uvaksinerte vil med denne løsningen ikke komme inn på arrangementene. Hovedformålet med en slik løsning vil være å skjerme uvaksinerte mot smitte, hevder myndighetene.

Annonse

Til VG sier helsedirektør Bjørn Guldvog at ulempene med et slikt koronapass vil være at man skiller mellom ulike grupper av befolkningen og gir ulike rettigheter til å delta.

– Men dette er først og fremst en politisk beslutning og ikke en helsefaglig beslutning, sier Guldvog.

Les også: Uthengingen av de uvaksinerte er en dyster skamplett i norsk pressehistorie

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar