Koronapass

Krav om tredje vaksinedose setter koronapasset i spill i Frankrike

Mange vil miste muligheten til å gå på restaurant i Frankrike hvis de ikke tar en tredje vaksinedose. (Foto: Michel Euler/AP/NTB.)
Mange vil miste muligheten til å gå på restaurant i Frankrike hvis de ikke tar en tredje vaksinedose. (Foto: Michel Euler/AP/NTB.)
Over en halv million mennesker i Frankrike risikerer å miste koronapasset hvis de ikke tar en tredje dose innen kort tid.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Neste uke tas koronapass opp til vurdering i Norge. I Frankrike er de godt i gang.

De nye reglene innebærer at koronapasset utløper når det har gått sju måneder siden andre vaksinedose mot covid-19.

Reglene trer i kraft lørdag, dermed er det risiko for at 560.000 koronapass blir deaktivert, opplyser Frankrikes helsedepartement.

Frankrike innførte koronapass i fjor sommer, og nå må alle som vil inn på restauranter, kafeer og kulturarrangementer vise fram bevis på at de enten er vaksinert eller har vært koronasmittet de siste månedene.

De siste ukene har også Frankrike opplevd en kraftig smitteøkning på grunn av omikronvarianten av koronaviruset. Nylig ble det registrert 329.000 nye tilfeller i løpet av en dag.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar