Overveldende flertall for innstramming

Frankrikes folkevalgte gir grønt lys til omstridt vaksinepass

I nasjonalforsamlingen stemte 215 representanter for, mens 58 stemte mot og sju avsto fra å stemme. (Foto: François Mori/AP/NTB.)
I nasjonalforsamlingen stemte 215 representanter for, mens 58 stemte mot og sju avsto fra å stemme. (Foto: François Mori/AP/NTB.)
Den franske nasjonalforsamlingen ga søndag den endelige godkjenningen til å innføre vaksinepass i landet.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Frankrikes folkevalgte gir grønt lys til omstridt vaksinepass.

Vaksinepasset vil være nødvendig for at franske innbyggere skal kunne reise med intercitytog, delta på kulturarrangementer eller spise på restaurant.

En negativ koronatest eller bevis på nylig gjennomført koronasykdom vil ikke lenger være nok, slik systemet har fungert så langt.

I nasjonalforsamlingen stemte 215 representanter for, mens 58 stemte mot og sju avsto fra å stemme.

Innstrammingen for de som enda ikke har vaksinert seg mot koronaviruset, har vært gjenstand for mye debatt i landet, og flere tusen har demonstrert mot vaksinepasset.

Annonse

Det er fortsatt uklart når bruken av vaksinepasset vil tre i kraft.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar