– Uforholdsmessig og urimelig

Kulturbransjen i demonstrasjon mot koronatiltak

Kulturlivet demonstrerte utenfor Stortinget onsdag. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Kulturlivet demonstrerte utenfor Stortinget onsdag. (Foto: Javad Parsa/NTB.)
Representanter for kulturbransjen demonstrerte onsdag utenfor Stortinget mot det de mener er uforholdsmessige og urimelige koronatiltak.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Flere representanter for kulturbransjen demonstrerte onsdag utenfor Stortinget mot det de mener er uforholdsmessige og urimelige koronatiltak

Det er teaterselskapet Scenekvelder som har tatt initiativ til demonstrasjonen.

– Vi lever i grusomme og dramatiske tider for hele kulturnæringen. Vi er mer eller mindre fratatt både levebrødet og publikum for 3. gang på 22 måneder, uten at vi blir ivaretatt på en tilstrekkelig god nok måte. Vi kan ikke godta dette lenger, heter det i Facebook-arrangementet for demonstrasjonen.

Jan Fredrik Karlsen under demonstrasjonen mot uforholdsmessige og urimelige koronatiltak utenfor Stortinget.
(Foto: Javad Parsa/NTB.)

«Uforholdsmessig»

I en pressemelding skriver Scenekvelder at de mener det ikke foreligger tilstrekkelig grunnlag for regelen om antallsbegrensninger og heller ikke støtteordninger som garanterer for sektoren.

– Vi er de første arenaene som stenges ned, og de siste som blir åpnet opp, uten at det foreligger smittefaglig grunnlag som tilsier at det er mer fare for smitte hos oss enn hos andre. Det er nok nå. Vi kan ikke lenger bære byrden for manglende helse- og sykehuskapasitet i dette landet, sier produsent Karianne Jæger i Scenekvelder.

Annonse
Kulturlivet demonstrerer mot uforholdsmessige og urimelige koronatiltak utenfor Stortinget. (Foto: Javad Parsa/NTB.)

Venter handling

Torsdag oppjusterte regjeringen antallsbegrensningen fra 50 til 200 personer, men det er ikke godt nok, mener flere i kulturlivet.

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har sagt til NRK at hun håper å kunne øke publikumstallet enda mer i løpet av uken, men har foreløpig ikke fulgt opp med noe konkret.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar