Kulturministeren har fått korona

– Ekstremt viktig at vi som smittes, ikke smitter andre

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skulle egentlig møte kulturdemonstrantene foran Stortinget onsdag. På grunn av påvist smitte avlyser hun egen tilstedeværelse: – Ekstremt viktig, sier hun. (Foto: NTB.)
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skulle egentlig møte kulturdemonstrantene foran Stortinget onsdag. På grunn av påvist smitte avlyser hun egen tilstedeværelse: – Ekstremt viktig, sier hun. (Foto: NTB.)
Anette Trettebergstuen har fått påvist korona og får ikke møtt kulturlivet som demonstrerer foran Stortinget onsdag.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen har fått påvist korona.

Det melder Dagbladet.

I en tekstmelding til avisen skriver statsråden at hun har testet positivt selv med tre vaksinedoser i kroppen og med korrekt avstand til andre mennesker.

– Dette illustrerer at viruset fortsatt er med oss. Det er ekstremt viktig at vi som smittes, ikke smitter andre, skriver hun.

Trettebergstuen opplyser at formen hennes er sjaber, og at hun har feber og hodepine og ikke får møtt kulturlivet som onsdag demonstrerte foran Stortinget.

Annonse

Kulturlivet demonstrerer mot det de mener er uforholdsmessige og urimelige koronatiltak. Teaterselskapet Scenekvelder, som er initiativtaker, mener blant annet at det ikke er godt nok grunnlag for regelen om antallsbegrensninger på 200 personer på arrangementer innendørs.

Personer som får påvist smitte, må være i isolasjon i minst seks døgn fra tidspunktet symptomene startet. De må også ha vært feberfri i minst 24 timer uten å bruke febernedsettende medisin.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar