Pressemelding

Subjekt har nådd 3.000 abonnenter

Subjekts ansatte og bidragsytere finner stadig nye grunner til å juble. (Foto: Dev Dhunsi.)
Subjekts ansatte og bidragsytere finner stadig nye grunner til å juble. (Foto: Dev Dhunsi.)
Nå må kulturavisen sette seg stadig mer hårete mål i takt med veksten: – Det vi har satt oss for mål i 2022, turte vi aldri å drømme om i 2021, sier sjefredaktør Danby Choi.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekt vokser.

– Det ligger en solid innsats bak dette, sier sjefredaktør Danby Choi.

Subjekt har akkurat bikket 3.000 abonnenter – knapt fem måneder etter at redaksjonen jublet for 2.000.

– Jeg bøyer meg i støvet for mine kollegaer. Det er en drøm å kunne jobbe for den kritiske kulturjournalistikken sammen med dem, sier Choi.

– Men hva er oppskriften?

Annonse

– Jeg tror oppriktig at mange har savnet en liberal kulturavis som tør å stille de kritiske spørsmålene, sier Choi, og fortsetter:

– Subjekt opplever stor vekst, men har holdt fast på prinsippene hele veien, og levert kvalitet og engasjerende kulturjournalistikk over tid.

Vokser fra 6 til 12 ansatte

2021 ble et rekordår for Subjekt. Annonseplassene ble utsolgt tidlig og antallet abonnenter vokste kraftig. Subjekt lanserte også flere nye tjenester, som Stillingsportalen, som snart vokser med en egen ansatt dedikert til denne.

Både abonnements- og salgsinntektene vokser eksponentielt, noe som også gjenspeiler seg i antall ansatte. Avisen vokste fra 3 til 6 ansatte i 2021, og fra 6 til 12 ansatte i 2022.

– Dette må vi også takke våre abonnenter for. Hver og en av dere bestiller mer kritisk kulturjournalistikk, sier nyhetsredaktør Geir Bergersen Huse.

Huse mener det er en seiglivet myte at folk ikke er interessert i kulturjournalistikk.

– Stadig nye Subjekt-lesere oppdager at det ikke stemmer, sier han.

Han mener det viktigste er at Subjekt leverer kompromissløs kvalitetsjournalistikk.

– Vi skriver journalistikk som tar kulturen på alvor, i stedet for å være bransjens apologet. Vi river ekkokamre til høyre og venstre. I tillegg anmelder vi mer kunst og kultur enn de fleste.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar