Tok kulepennen fatt

Museumsvakt tegnet øyne på maleri

«Tre figurer» av den sovjetiske avantgarde-kunstneren Anna Leporskaja (1900–1982). (Foto: The Art Newspaper.)
«Tre figurer» av den sovjetiske avantgarde-kunstneren Anna Leporskaja (1900–1982). (Foto: The Art Newspaper.)
En museumsvakt i den russiske byen Jekaterinburg kjedet seg på jobb. Han fant en kulepenn og tegnet øyne på et maleri.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er En russisk museumsvakt tegnet øyne på et maleri.

Mannen tegnet øynene på to av de tre ansiktene portrettert i maleriet «Tre silhuetter» av Anna Leporskaja (1900-82), som viser tre hoder med hår, men ingen ansiktstrekk.

Museumsvakten er en 63 år gammel mann som kjempet for Sovjetunionen i Afghanistan, ifølge lokale medier. Han skal tilsynelatende ha noen psykiske vansker.

Politiet ettersøker nå tilfellet av hærverk etter press fra kulturdepartementet i Russland. Maleriet har blitt sendt til Moskva, og skal være mulig å redde.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar