Stimuleringsordningen avvikles

Kulturlivet fortvilet over brå slutt på koronastøtte

Både små og store konsertarrangører og andre arrangementsaktører mener regjeringen kutter for brått på støtteordningene etter at koronatiltakene er opphevet. Flere arrangementer avlyses fordi folk fremdeles er skeptiske og venter med å kjøpe billetter. (Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen Meek/NTB.)
Både små og store konsertarrangører og andre arrangementsaktører mener regjeringen kutter for brått på støtteordningene etter at koronatiltakene er opphevet. Flere arrangementer avlyses fordi folk fremdeles er skeptiske og venter med å kjøpe billetter. (Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen Meek/NTB.)
Flere aktører i kulturlivet må avlyse konserter og arrangementer, og artister avlyser turneer. De mener regjeringen er naive når de kutter koronastøtten.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Ingen arrangementer etter 13. februar vil motta støtte fra stimuleringsordningen.

Kulturrådet opplyser at ingen arrangementer etter 13. februar vil motta støtte fra stimuleringsordningen ettersom offentlige smitteverntiltak ikke lenger vil legge begrensninger på kulturarrangementer, skriver Bergens Tidende.

Men kulturaktørene mener det er naivt av regjeringen å regne med at folk vil strømme til arrangementer umiddelbart etter at koronatiltakene er opphevet.

– Dersom kulturdepartementet tror at man selger billetter på normalt vis umiddelbart etter at regjeringen har åpnet opp og fjernet restriksjonene, er det i beste fall å tro på julenissen, sier Frank Nes i Bergen Live.

I Bergen vil flere titall konserter avlyses de neste seks ukene, og flere aktører frykter konkurs.

Annonse

– Billettsalget står bom fast, også etter gjenåpningen, sier daglig leder Ruben Nesse i arrangørselskapet Brilliance Live.

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) opplyser til avisen at arrangører og underleverandører kan søke kompensasjon for avlyste og nedskalerte kulturarrangementer ut februar, selv om det ikke lenger er smitteverntiltak i samfunnet.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar