Hundretusener har falt fra

Historisk dårlige seertall for Melodi grand prix

Subwoolfer gikk av med seieren under lørdagens finale i den norske Melodi Grand Prix finalen på Fornebu og skal representere Norge i den internasjonale finalen i Torino i Italia i mai 2022. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
Subwoolfer gikk av med seieren under lørdagens finale i den norske Melodi Grand Prix finalen på Fornebu og skal representere Norge i den internasjonale finalen i Torino i Italia i mai 2022. (Foto: Terje Bendiksby/NTB.)
737.000 seere fikk med seg lørdagens finale i Melodi grand prix på NRK. Det utgjør en nedgang på 373.000 seere fra fjorårets finale.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Historisk lave seertall for Melodi grand prix

Seertallet er historisk lavt for en finale i sangkonkurransen. Vi må tilbake til 2014 for å finne tall på samme nivå. Da fulgte 755.000 med på finalen, skriver Kampanje.

Subwoolfer gikk til slutt av med seieren med låten «Give That Wolf a Banana» i lørdagens Melodi grand prix-finale. Dermed skal den maskerte duoen – som ennå ikke ønsker å offentliggjøre hvem de er – representere Norge i den internasjonale Eurovision-konkurransen.

Årets Melodi grand prix-sesong startet med 555.000 seere på første delfinale 15. januar. Det var 200.000 færre seere enn i fjor.

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar