Spraymaleri fra en kjeller i Bergen

Bergensk Banksy-verk kan selges for titalls millioner

Banksy, «Laugh Now Monkeys with Monkey Placards» hos Phillips. (Foto: Presse.)
Banksy, «Laugh Now Monkeys with Monkey Placards» hos Phillips. (Foto: Presse.)
Neste uke skal et gatekunstverk av Banksy, laget i en kjeller i Bergen, selges på auksjon i London. Prisen anslås til opp mot 30 millioner kroner.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Bergensk Banksy-verk kan selges for titalls millioner.

Prisen anslås til opp mot 30 millioner kroner.

Svart/hvitt-verket «Laugh Now Monkeys with Monkey Placards» går under hammeren sammen med verker fra anerkjente kunstnere som Damien Hirst, David Hockney og Jean-Michel Basquiat, skriver Bergens Tidende.

Eieren, en mann fra Bergen, fikk bildet gratis for over 20 år siden, men nå kan det altså være verdt titalls millioner.

– Et meget signifikant, tidlig graffiti-Banksy-bilde. For oss det superspennende å ha en så ikonisk Banksy fra starten av hans karriere, sier Olivia Thornton ved auksjonshuset Phillips.

Annonse

Banksy er i dag verdensberømt, men var langt mindre kjent da han ble inviter til byen i 2000 for å lage bilder som skulle være dekor til et nattklubbkonsept. Verket som nå skal selgers, er ett av åtte han laget i en kjeller for 22 år siden.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar