Cyberangrep mot ukrainske nettsider

Ukrainske myndigheters nettsider er under angrep, opplyser Ukrainas digitaliseringsminister.
Ukrainske myndigheters nettsider er under angrep, opplyser Ukrainas digitaliseringsminister.
En rekke offisielle nettsider ble onsdag utsatt for et cyberangrep, opplyser den ukrainske digitaliseringsministeren Mykhailo Fedorov.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Ukraina-konflikten eskalerer.

Meldingen kommer etter at konflikten med Russland har eskalert kraftig.

– Rundt klokka 16 begynte et massivt DDoS-angrep på landet vårt, skrev Fedorov i meldingsappen Telegram. Tidspunktet tilsvarer klokka 15, norsk tid.

Forkortelsen henviser til såkalte denial-of-service-angrep, der serverne overbelastes med organisert trafikk. Et lignende angrep rammet ukrainske nettsider forrige uke.

Nettsider tilhørende nasjonalforsamlingen og regjeringen er rammet, blant annet utenriksdepartementets nettsider. Sidene var ikke tilgjengelige eller fungerte bare så vidt onsdag ettermiddag. Sikkerhetstiltak som er satt i verk etter tidligere angrep skal imidlertid ha vært i stand til å avverge angrep mot en del offisielle nettsider.

Annonse

Ukrainske og amerikanske eksperter har beskyldt Russland for å stå bak tidligere angrep.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar